Συλλυπητήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη για τον χαμό της Νίτσας Μαρούδα

Νίτσα Μαρούδα: Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας

«Με την ιδιαίτερη φωνή και την αναγνωρίσιμη φιγούρα της, με την υπερβολική κόμμωση της εποχής και το πεταχτό βάδισμα, η Νίτσα Μαρούδα δημιούργησε τον χαρακτήρα του αφελούς κοριτσιού στον ελληνικό κινηματογράφο, ο οποίος αν και συνήθως δεν ήταν κεντρικός, υπήρξε απαραίτητος δίπλα στους πρωταγωνιστές των αγαπημένων ελληνικών ταινιών», αναφέρει το συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη για την απώλεια της ηθοποιού Νίτσας Μαρούδα.
«Επαιξε με τους περισσότερους σπουδαίους πρωταγωνιστές και συχνά, ακόμη και με μια ατάκα μόνο, έκλεβε την παράσταση. Η παρουσία της στον ελληνικό κινηματογράφο είναι χαρακτηριστική του ταλέντου και της ευρηματικότητας, με την οποία οι Ελληνες ηθοποιοί, στον κινηματογράφο εκείνης της εποχής, δημιουργούσαν έναν τύπο, εντελώς προσωπικό, που δεν μπορούσε να παίξει κανείς άλλος. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη της, Ιωάννα και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και στους πολλούς φίλους της», κλείνει τη δήλωση της η κ. Μενδώνη.

Σε δήλωση για τον θάνατο της ηθοποιού προχώρησε και ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης σημειώνοντας: «Η Νίτσα Μαρούδα με το ταλέντο της και τους χαρακτήρες που δημιούργησε έγινε αναπόσπαστο μέρος των ταινιών στις οποίες συμμετείχε. Ερμηνεύοντας κυρίως κωμικούς ρόλους δίπλα σε «ιερά τέρατα» της εποχής, κατάφερε να ξεχωρίσει για την εργατικότητα και το χιούμορ της. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».
Την είδηση του θανάτου της Νίτσας Μαρούδα έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ανέφερε:

«Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή! Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο… Αύριο 4:30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss