Συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των νυχιών

Ποια δεν θέλει πάντα περιποιημένα, υγιή και καλοβαμμένα νύχια; Η τεχνίτρια, εκπαιδευτικός και expert nail artist Αννίτα Παπαδάκη με τις συμβουλές της, μας βοηθά να έχουμε πάντα υγιή και δυνατά νύχια. Δεν αρκεί τα άκρα μας να είναι απλά βαμμένα με ένα ωραίο βερνίκι ή να έχουμε εντυπωσιακά σχέδια πάνω τους. Πρέπει να μην σπάνε και να έχουν υγιή ανάπτυξη για να είναι λαμπερά και το αποτέλεσμα με διάρκεια.

Το ημιμόνιμο βερνίκι ήρθε για να βοηθήσει στην διατήρηση του μανικιούρ και του χρώματος περισσότερες μέρες και να διευκολύνει την διαδικασία στεγνώματος. Όμως η συνεχής εφαρμογή ημιμόνιμου βερνικιού ενδέχεται να κάνει τα νύχια αδύναμα και εύθραυστα. Η σωστή αφαίρεση του, όσο και η φροντίδα των νυχιών μετά από το ημιμόνιμο είναι πολύ σημαντικά βήματα προκειμένου να παραμείνουν υγιή και σκληρά. Όπως επίσης και η παύση και θεραπεία για κάποιες ημέρες μεταξύ 2-3 εφαρμογών είναι εξίσου σημαντική. Ιδανικά τα νύχια θα πρέπει να μείνουν χωρίς βερνίκι για 15 ημέρες το λιγότερο, μετά από 3 συνεχόμενες εφαρμογές.

Αρχικά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφαιρούμε το ημιμόνιμο βερνίκι ξεφλουδίζοντας το, ή με χρήση τροχού. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις προκαλείται μεγάλη φθορά στην κεράτινη πλάκα, με συνέπεια τα νύχια να γίνονται αδύναμα ή να ξεφλουδίζουν. Θα πρέπει να ακολουθείτε τα σωστά βήματα αφαίρεσης του ημιμόνιμου  χρησιμοποιώντας καθαρό ασετόν ή ειδικά προϊόντα. Είναι πολύ σημαντικό το ημιμόνιμο βερνίκι που χρησιμοποίει η τεχνίτρια  να αφαιρείται εύκολα.

Μετά την αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού, το νύχι χρειάζεται βαθιά ενυδάτωση και φροντίδα. Εφαρμόστε λοιπόν ένα λάδι νυχιών με θρεπτικά συστατικά ή ένα από τα φυσικά έλαια που είναι ευεργετικά για τα νύχια, κάνοντας μασάζ τόσο στην επιφάνεια του νυχιού, όσο και τριγύρω. Τα πιο διαδεδομένα είναι το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο, το αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας. Επίσης κατά την διάρκεια της παύσης καλό είναι να κάνουμε μια θεραπεία με ειδικά επαγγελματικά προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο και σε καταστήματα περιποίησης ακρών.

Από την Αννίτα Παπαδάκη
Ιδιοκτήτρια του nails studio & spa uk Beauty Box  Νοταρά 59, Πειραιάς

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss