Συναγερμός στην κεντρική Αμερική καθώς πλησιάζει απειλητικά o κυκλώνας Τζούλια

Η τροπική καταιγίδα Τζούλια ενισχύθηκε σε κυκλώνα και αναμένεται να φθάσει πάνω από το έδαφος στη Νικαράγουα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

«Η Τζούλια μετατράπηκε σε κυκλώνα με (…) ανέμους 120 χιλιομέτρων ανά ώρα περνώντας κοντά από τα νησιά Σαν Αντρές και Προβιντένσια», που μαζί με τη Σάντα Καταλίνα αποτελούν κολομβιανό αρχιπέλαγος 48.000 κατοίκων στην Καραϊβική Θάλασσα, ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία στο πιο πρόσφατο έκτακτο ενημερωτικό δελτίο της.
Η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας, η Ροσάριο Μουρίγιο, ανακοίνωσε ότι ο Τζούλια αναμένεται να φθάσει σήμερα νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) ως κυκλώνας Κατηγορίας 1 (στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον) πάνω από τη γη σε περιοχή ανάμεσα στο Ορινόκο και τη Λαγκούνα δε Πέρλας, βόρεια της πόλης Μπλούφιλντς, στις νοτιοανατολικές ακτές.

Στις 03:00 (ώρα Ελλάδας), ο κυκλώνας βρισκόταν 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπλούφιλντς και κάλυπτε περίπου 28 χ.α.ώ, διευκρίνισε το NHC.
Ο κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο κήρυξε κατάσταση «μέγιστου συναγερμού» στο Σαν Αντρές.

Οι βροχοπτώσεις του σαββατοκύριακου μπορεί να προκαλέσουν «αστραπιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης», δυνητικά φονικές, στην κεντρική Αμερική, προειδοποίησε το NHC.

Το Μπλούφιλντς ετοιμάζεται
Στην Μπλούφιλντς, από τις μεγαλύτερες πόλεις στις ακτές της Νικαράγουας στην Καραϊβική, ψαράδες ασφάλιζαν τις βάρκες τους και κάτοικοι έσπε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss