Συνέδριο για φύλο και εκπαίδευση από την Βουλή και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Συνέδριο με θέμα: «Φύλο και Εκπαίδευση: Θεωρία, Πολιτική, Πρακτικές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου δοργανώνουν η Βουλή των Αντιπροσώπων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.
Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως ανακοίνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το συνέδριο αποσκοπεί στη διερεύνηση και τη συζήτηση γύρω από την οπτική του φύλου στο ευρύτερο εκπαιδευτικό πλαίσιο και ιδιαίτερα στο κυπριακό συγκείμενο.
Το Ινστιτούτο προσθέτει πως μέσα από την εξέταση συναφών θεμάτων το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει δυναμική πλατφόρμα για τη συζήτηση προκλήσεων και προοπτικών, με την εμπλοκή ακαδημαϊκών, πολιτικών, εκπαιδευτικών, ειδικών, εκπροσώπων δημόσιων φορέων και μη κυβερνητικών οργανισμών.
Διευκρινίζει περαιτέρω ότι οι ομιλίες, οι συζητήσεις και τα βιωματικά εργαστήρια θα διαπραγματευτούν ποικίλες πτυχές, όπως για παράδειγμα ο ρόλος και η σημασία των ταυτοτήτων φύλου, η ισότητα ευκαιριών, οι έμφυλες αναπαραστάσεις στον κοινωνικό χώρο και το σχολείο, ο σεξισμός, η ομοφοβία και η τρανσφοβία και θα κατατεθούν εισηγήσεις για προώθηση της ισότητας και της αντιμετώπισης των διακρίσεων στη βάση του φύλου στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, με ανοίγματα στον σύγχρονο κοινωνικό χώρο.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss