Συνεργασία Airbus και Renault Group για μπαταρίες – FleetNews

Η Airbus και το Renault Group υπέγραψαν συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης που στοχεύει στην ενίσχυση της ενσωμάτωσης και των συνεργειών για την επιτάχυνση του οδικού χάρτη προς την ηλεκτροκίνηση και των δύο εταιρειών, βελτιώνοντας την αντίστοιχη γκάμα προϊόντων τους.
Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει την Airbus να εξελίξει τις τεχνολογίες που σχετίζονται με μελλοντικά υβριδικά-ηλεκτρικά αεροσκάφη και αναλύθηκε στο Airbus Summit στις 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου.
Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, οι ομάδες μηχανικών της Airbus και του Renault Group θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για ώριμες τεχνολογίες που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας, η οποία παραμένει ένα από τα κύρια εμπόδια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης αυτονομίας. Η συμφωνία συνεργασίας θα καλύπτει κυρίως θέματα που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενέργειας και τη βελτίωση του βάρους της μπαταρίας, και θα αναζητήσει τους καλύτερους τρόπους για μετάβαση από την τρέχουσα χημεία κυψελών (ιόντων λιθίου) σε όλα τα σχέδια ξηρού τύπου που θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών μέχρι το 2030.
Με τη συνεργασία θα μελετηθεί επίσης ο πλήρης κύκλος ζωής των μελλοντικών μπαταριών, από την παραγωγή έως την ικανότητα ανακύκλωσης, προκειμένου να προετοιμαστεί η εκβιομηχάνιση αυτών των μελλοντικών σχεδίων μπαταριών, ενώ θα αξιολογηθεί το αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους.
«Για πρώτη φορά, δύο ευρωπαϊκές ηγετικές εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους, μοιράζ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss