Συντάξεις: Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για 3,9 εκατ. συνταξιούχους

Συντάξεις – Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις: Το κυβερνητικό πλάνο για την καταβολή της αύξησης των συντάξεων, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και την πληρωμή της επιταγής ακρίβειας.

Νωρίτερα από την εορτή των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα από την Τρίτη 20 έως την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, σχεδιάζει η κυβέρνηση να καταβάλει τις αυξήσεις συντάξεων, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και την επιταγή ακρίβειας.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει με την πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου, η καταβολή της οριζόντιας αύξησης στις συντάξεις 7%-8%.

Αυξήσεις συντάξεων
Με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2023, που θα πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα (από 20/12), περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν κέρδος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Παράλληλα, η τέταρτη ετήσια αύξηση που προβλέπεται από τον νόμο Βρούτση θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου.

Θα ακολουθήσει (στο τέλος Ιανουαρίου 2023) η οριζόντια αύξηση του 7%-8% στις συντάξεις. Τόσο η εθνική όσο και η ανταποδοτική σύνταξη αυξάνονται.

Παράδειγμα: έστω ότι ο συντελεστής αύξησης για το 2023 είναι 7%, τότε η εθνική σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 411 ευρώ το 2023 από 384 ευρώ που είναι σήμερα. Αυτό θα είναι το ποσό που θα λαμβάνει ο συνταξιούχος, αλλά και της κάθε νέας σύνταξης που θα εκδίδεται.
Η διαδικασ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss