ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάθεση Ράμμου φέρνει ξανά σε πρώτο πλάνο τις υποκλοπές

Αν και έχουν περάσει λίγες μόνο ημέρες από την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Κουμουνδούρου επαναφέρει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μιλώντας ανοιχτά για «απόπειρα συγκάλυψης» από την κυβερνητική πλευρά.

Νέο ενδιαφέρον φαίνεται πως δίνουν στην υπόθεση των υποκλοπών και συγκεκριμένα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, τα όσα φέρεται να κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την παρακολούθηση της ΕΥΠ, ο Χρήστος Ράμμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), υποστήριξε ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα. Και μάλιστα στις 29 Ιουλίου, την ημέρα δηλαδή που πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως ήταν λογικό, οι παραπάνω πληροφορίες αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ την απόδειξη «ενοχής» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημείωναν αργά χθες το βράδυ, πως πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι πραγματικά συνέβη.
«Προσπάθησαν να καταστρέψουν τα στοιχεία της υπόθεσης προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες όσοι εμπλέκονται στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα ίδια πρόσωπα.

Είναι σαφές πως η Κουμουνδούρου επιχειρεί όχι απλά να τοποθετήσει τον πρωθυπουργό στο «κάδρο» των παρακολουθήσεων, αλλά να τον εμφανίσει ως τον «επικεφαλής» της όλης ιστορίας, παρότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την «νόμιμη επισύνδεση» του κινητού τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τα όσα φέρεται να υποστήριξε κατά την κατάθεση του στην ίδια Επιτροπή και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη – τον οποίο και ο κ.Ράμμος κατηγόρησε -σύμφωνα με πληροφορίες- για «άρνηση συνεργασίας.
«Υπέπεσε σε πολλαπλές αντιφάσεις και, στην πραγματικότητα, αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλυφθεί η υπόθεση και να προστατευτεί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει απόλυτη πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα σήμερα», δήλωσε για τον κ.Δεμίρη, ο Δημήτρη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss