Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν το κουνουπίδι πολύτιμο

Το κουνουπίδι είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό λαχανικό που είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών. Περιέχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν αληθινά πολύτιμο.
Περιέχει μοναδικές φυτικές ενώσεις που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο αρκετών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.Αλλά μας βοηθάει και στην απώλεια βάρους ενώ είναι απίστευτα εύκολο να το προσθέσουμε στη διατροφή μας.
Είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών
Το κουνουπίδι είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και τις φλεγμονές. Παρόμοια με άλλα σταυρανθή λαχανικά, το κουνουπίδι έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκοσινολικά και ισοθειοκυανικά, δύο ομάδες αντιοξειδωτικών που έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Σε εργαστηριακές μελέτες τα γλυκοσινολικά και τα ισοθειοκυανικά έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα προστατευτικά έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου, του πνεύμονα, του μαστού και του προστάτη.
Το κουνουπίδι περιέχει επίσης καροτενοειδή και φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά τα οποία έχουν αντικαρκινική δράση και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών άλλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων.
Επιπλέον, περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό. Είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της που μπορεί να ενισχύσουν την υγεία του ανοσοποιητικού και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη
Η χολίνη αποτελεί ένα βασικό θρεπτικό συστατικό στο οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη. Ένα φλιτζάνι κουνουπίδι περιέχει 45mg χολίνης, που είναι περίπου το 11% της επαρκής πρόσληψης (AI) για τις γυναίκες και το 8% για τους άνδρες.
Επίσης, έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss