Τα πρώτα φανάρια για κολλημένους χρήστες κινητών

Στο μέλλον, όσοι περπατάνε κολλημένοι στην οθόνη του κινητού τους  τηλεφώνου, δεν θα χρειάζεται καν να σηκώσουν τα μάτια για να δουν αν μπορούν να διασχίσουν τον δρόμο. Η ολλανδική πόλη Μποντεγκράβεν ήδη δοκιμάζει ένα νέο σύστημα, που έρχεται να συμπληρώσει τους παραδοσιακούς φωτεινούς σηματοδότες.

Πρόκειται για μια λεπτή φωτεινή λωρίδα από φώτα LED που τοποθετείται στο πεζοδρόμιο και, ανάλογα με το χρώμα της (πράσινο ή κόκκινο), δείχνει στον πεζό αν είναι ασφαλές να περάσει απέναντι.

Το πρόγραμμα με την ονομασία “+Light Line” υλοποιείται από την ολλανδική εταιρεία HIG Traffic Systems, σύμφωνα με το BBC και το New Scientist.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, «οι άνθρωποι όλο και συχνότερα είναι αφηρημένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα βιντεοπαιχνίδια, το WhatsApp και τη μουσική, σε βάρος της προσοχής τους για την κυκλοφορία των οχημάτων».

Εκπρόσωπος της εταιρείας HIG επεσήμανε ότι «η χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων από πεζούς και ποδηλάτες αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Τα τραμ συχνά αναγκάζονται να κάνουν σταματούν απότομα, επειδή κάποιος κοιτά το κινητό του αντί για την κυκλοφορία».

Προς το παρόν, οι φωτεινές λωρίδες έχουν τοποθετηθεί σε πεζοδρόμια κοντά σε σχολεία, αλλά σύντομα θα επεκταθούν και σε άλλα μέρη της ολλανδικής πόλης. Παρόμοια φωτεινά πεζοδρόμια δοκιμάζονται και στη γερμανική πόλη ‘Αουγκσμπουργκ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss