Tα βαγόνια μηδενικών εκπομπών, τα φαιδρά των απορρήτων και η ΑΑΔΕ

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Το ρεύμα της ΑΑΔΕ
Το κόστος ρεύματος έχει οδηγήσει εκτός προϋπολογισμού του πάντες. Και οι δημόσιοι οργανισμοί και φορείς δεν αποτελούν εξαίρεση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία είχε προϋπολογίσει για το 2022 πως θα πλήρωνε για έξοδα ηλεκτρικού ρεύματος 297.700 ευρώ. Τελικά, ο λογαριασμός για το κόστος ρεύματος της ΑΑΔΕ για το σύνολο του έτους αναθεωρήθηκε κατά 59,3%, στις 474.454 ευρώ. Είναι ενδεικτικό πως μόνο για το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου η ΑΑΔΕ είχε λάβει λογαριασμούς ρεύματος ύψους 355.876 ευρώ, εκ των οποίων είχαν εξοφληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου τα 280.116 ευρώ! Πιο απλά σε μηναία βάση κατέβαλε από την αρχή του έτους για ρεύμα κατά μέσο όρο 39.541 ευρώ! Για να δοθεί μια τάξη μεγέθους, το 2021 η μέση μηναία δαπάνη της ΑΑΔΕ για ρεύμα ήταν στα 29.750 ευρώ και το 2021 μόλις 11.179 ευρώ ανά μήνα. Δηλαδή μέσα σε δύο χρόνια εκτοξεύθηκε κατά 253,7%!

Τα «πράσινα» βαγόνια
«Μάχη» γίνεται για το ποιος θα προμηθεύσει το Δημόσιο με «πράσινους» συρμούς. Βλέπετε στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης χρηματοδοτούνται οι «καθαρές» υποδομές αστικών μεταφορών, δηλαδή εκείνες που καθιστούν δυνατή τη λειτουργία τροχαίου υλικού μηδενικών εκπομπών. Κατά πληροφορίες της στήλης ήδη εκπρόσωποι εταιρειών έχουν προσεγγίσει τα συναρμόδια υπουργεία για να προτείνουν τους «οικολογικούς» ηλεκτροκίνητους συρμούς τους. Αν τα νούμερα που ακούγονται στην αγορά αληθεύουν, τότε το project για τα νέου τύπου βαγόνια θα κινηθεί πλησίον των 280 εκατ. ευρώ. Εκείνοι που φέρονται να είναι ιδιαιτέρως ενεργοί είναι οι κορεάτες της Hyundai Rotem Hanwha, οι οποίοι έχουν εξοπλίσει και στο παρελθόν την ΣΤΑΣΥ. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν το project θα τρέξει πριν τις εκλογές.

Τα φαιδρά των απορρήτων

Στις 10 Φεβρουαρίου 2022 η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια απόρρητη δαπάνη ύψους 2,9 εκατ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό ενημέρωσε το υπουργείο Οικον …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss