Το Taxibeat στην Daimler!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του site NewsBeast και σχετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Λαμπίρη, το Taxibeat, ένα από τα πιο ισχυρά ελληνικά startups των τελευταίων ετών, εξαγοράζεται από το γερμανικό κολοσσό στον τομέα της αυτοκίνησης, την εταιρεία Daimler. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία παράγει και εμπορεύεται το σήμα της Mercedez Benz παγκοσμίως.

Οι πληροφορίες του εν λόγω ρεπορτάζ θέλουν την εξαγορά να υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες στο Taxibeat υπερβαίνουν τους 800.000 και διαθέτει περισσότερους από 15.000 συνεργαζόμενους οδηγούς. Ιδρύθηκε το 2011 από το Νίκο Δανδράκη με τη συμμετοχή του investor Απόστολου Αποστολάκη, ενώ κατάφερε στη διάρκεια της πορείας του, πέρα από την αρχική χρηματοδότηση που έλαβε από το Openfund, να αποσπάσει μία ακόμη σημαντική χρηματοδότηση ύψους 2,93 εκατομμυρίων ευρώ το 2013 από το επενδυτικό κεφάλαιο Hummingbird, έχοντας λάβει συνολικά περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία που εξαγοράζει το Taxibeat, η Daimler, διαθέτει εφαρμογή μέσω της οποίας κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εντοπίσει το πλησιέστερο σε εκείνον όχημα, ενώ διατηρεί και μία ακόμη υπηρεσία μετακίνησης με την ονομασία car2go, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιον, να εντοπίζει ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart μέσα στην πόλη, και να μπορεί μέσω της ειδικής εφαρμογής να το νοικιάσει με ωρομίσθωση.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Daimler τα έσοδα για το 2015 ανήλθαν στα 149 δισ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη του να αγγίζουν τα 8,7 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά απασχολεί περισσότερους από 280.000 εργαζόμενους.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss