Ταξίδι στα Μετέωρα, ένα «θαύμα» της φύσης και της πίστης

Newsroom
04/11/2022 14:17

Η αλήθεια είναι πως κάθε εποχή θεωρείται ιδανική για να ζήσουμε από κοντά τη μυστηριακή ατμόσφαιρα των Μετεώρων και να βιώσουμε τη μαγεία της φύσης.Άλλωστε, το επιβλητικό θέαμα που συναντάει κανείς με το πού φτάσει στα Μετέωρα, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο παγκοσμίως, λόγω του συμπλέγματος των τεράστιων σκουρόχρωμων βράχων από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται εκεί, εδώ και αιώνες.

Μετέωρα

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι από πολλούς τα Μετέωρα, χαρακτηρίζονται ως το θαύμα της φύσης, της πίστης και της ζωής και ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες (ως και εκατομμύρια) τουρίστες από όλον τον κόσμο και συχνά τα κατατάσσουν στη δεύτερη ηπειρωτική περιοχή της χώρας μας σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη.
Αν λένε λοιπόν, ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, τότε είμαστε σίγουροι ότι μόνο οι φωτογραφίες από τα Μετέωρα αρκούν για να μας πείσουν να εξερευνήσουμε από κοντά το 2023, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Tα Μετέωρα στα χρώματα του φθινοπώρου

Τα Μετέωρα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Le Monde

Τα Μετέωρα συγκαταλέγονται στο «Top 20» των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών για το 2023, από το γαλλικό δημοσιογραφικό όμιλο Le Monde. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη σειρά της, σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι φιλοξένησε για έξι ημέρες στην περιοχή των Μετεώρων τη δημοσιογράφο της Le Monde, Bénédicte Bocays, που μαζί με τη συνεργάτιδα φωτογράφο της εφημερίδας, συγκέντρωσαν πλούσιο ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό από τους Ιερούς Βράχους. Εκεί, όπου η θρησκευτική και καλλιτεχνική κληρονομιά αιώνων συνυπάρχουν με την σπάνια φυσική ομορφιά, για το ετήσιο ειδικό ένθετο της Le Monde με τους Top 20 παγκόσμιους προορισμούς του 2023.

Μετέωρα, η απέραντη πολιτεία πανέμορφων και πανύψηλων βράχων

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ταξιδεύει παντού στον κόσμο, μέσα από το στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής, που έχουμε σε εξέλιξη και τις συνεργασίες, που αναπτύσσουμε» δηλώνει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss