Θέμα ημερών η επιστροφή του ΕΦΚ σε 300.000 κατ’ επάγγελμα αγρότες

Στους λογαριασμούς τους θα δουν τις προσεχείς ημέρες οι 300.000 κατ’ επάγγελμα αγρότες την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου. 

Στην απόφαση που εξέδωσε το οικονομικό επιτελείο εξειδικεύεται η διαδικασία για τον υπολογισμό, ανά είδος καλλιέργειας και ζωικής παραγωγής, της μέγιστης αναγκαίας ποσότητας πετρελαίου.
Στους λογαριασμούς τους θα δουν τις προσεχείς μέρες οι 300.000 κατ’ επάγγελμα αγρότες την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Στην απόφαση που εξέδωσε το οικονομικό επιτελείο εξειδικεύεται η διαδικασία για τον υπολογισμό, ανά είδος καλλιέργειας και ζωικής παραγωγής, της μέγιστης αναγκαίας ποσότητας πετρελαίου. Για παράδειγμα, όσοι καλλιεργούν βαμβάκι χρειάζονται 30 λίτρα ανά στρέμμα, όσοι καλλιεργούν σκληρό σιτάρι υπολογίζεται ότι χρειάζονται 16 λίτρα, οι καλλιεργητές κηπευτικών 20,5 λίτρα κ.λπ.

Oπως τονίζεται στην απόφαση, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης αφορά το 50% αυτών των ποσοτήτων πετρελαίου και υπολογίζεται εφαρμόζοντας τον συντελεστή 0,41 ευρώ ανά λίτρο. Για παράδειγμα, για 100 στρέμματα σκληρού σιταριού, η μέγιστη ποσότητα πετρελαίου ορίζεται στα 1.600 λίτρα και η επιστροφή ΕΦΚ θα υπολογιστεί στο 50% αυτής της ποσότητας, δηλαδή στα 800 λίτρα. Με συντελεστή 0,41 ευρώ ανά λίτρο, ο συγκεκριμένος παραγωγός θα πάρει ως επιστροφή 328 ευρώ. Ειδικότερα, και σύμφωνα με …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss