Θεοδωρικάκος: Αιχμές προς Ανδρουλάκη για την υπόθεση Καϊλή

Ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας. Μίλησε για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, τις παρακολουθήσεις και το σκάνδαλο που εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Καταργούνται όλα τα άβατα ανομίας στη χώρα, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ενώ σημείωσε πως η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι διαρκής ώστε να προασπίζουν το νόμο με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.
Αναφερόμενος στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, από πυροβολισμό αστυνομικού, ο υπουργός υπογράμμισε: «Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η ανθρώπινη ζωή έχει την ύψιστη αξία. Και όλοι οι αστυνομικοί μας εκπαιδεύονται διαρκώς για να την προασπίζουν, εφαρμόζοντας αυστηρά τον νόμο. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε στη Θεσσαλονίκη ένα τραγικό συμβάν. Πρόκειται για μία υπόθεση που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Και η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι! Ο νόμος είναι νόμος. Ισχύει για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτου χρώματος ή στολής. Και θα ισχύσει και εδώ».

Ασκώντας κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ.Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει έμφυτη αλλεργία προς την Ελληνική Αστυνομία. Απαντώντας σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές, ο υπουργός τόνισε «πως δεν νοείται η έννοια της “χαλαρής” ψήφου, όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η μοναδική επιλογή σταθερότητας και προοπτικής για το αύριο της πατρίδας».
Όσον αφορά τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών, ο κ.Θεοδωρικάκος διευκρίνισε: «Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός από το αρχηγείο της Αστυνομίας και βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αφορά 2.000 κάμερες που θα φέρουν τα στελέχη της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλες 500 κάμερες οχημάτων της Αμεσης Δράσης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πράξη η δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Μια δέσμευση ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας και δικαιοσύνης των πολιτών, αλλά και τόνωσης του ηθικού των ενστόλων μας που επιχειρούν καθημερινά στον δρόμο».

Σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε: «Έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ορισμένοι σήμερα επιχειρούν με κάθε τρόπο να διατηρούν στην επιφάνεια ένα ζήτημα για το οποίο, ήδη, έχουν συμβεί τρία πράγματα που επιλεκτικά αποσιωπούν: Πρώτον, το ό,τι υπήρξαν άμεσες αλλαγές σε πρόσωπα. Δεύτερον, το ό,τι ψηφίστηκε άμεσα νόμος για την τροποποίηση και αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Ε.Υ.Π. Και, τρίτον, το ότι για τις καταγγελίες αυτές κάνει εκτεταμένη έρευνα η Δικαιοσύνη. Όλα αυτά που σας αναφέρω αποτελούν ισχυρά αντανακλαστικά μιας κυβέρνησης που υπηρετεί στη πράξη την αυτοκριτική, αλλά και την αλήθεια προς τους πολίτες. Το λέω αυτό, έχοντα υπόψη πως, από την άλλη, έχουμε μια αντιπολίτευση η οποία έχει αντιληφθεί πως τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τη μάχη των ιδεών στην κοινωνία και αποφάσισε να επιστρατεύσει των πόλεμο λάσπης και εντυπώσεων».

Παράλληλα, ο κ.Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας.
Ειδικότερα:
Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή: «Πρόκειται για μια εξέλιξη θλιβερή. Απαιτείται να πέσει παντού φως, να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και αποκάλυψη της αλήθειας. Είναι μια υπόθεση που σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει, πέραν της κάθαρσης, να αποτελέσει αφορμή και θεσμικών παρεμβάσεων. Γιατί είναι γεγονός πως η Ευρώπη, το τελευταίο διάστημα, μοιάζει περισσότερο με κλειστό σύστημα εξουσιών παρά με οικογένεια δημοκρατικών αξιών. Οσον αφορά τις δηλώσεις αποποίησης της πολιτικής του ευθύνης που επιχειρεί ο κύριος Ανδρουλάκης, θυμίζω: Η κυρία Καϊλή εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007, ενώ από το 2014 είναι η μία από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ο άλλος είναι ο ίδιος ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πότε, λοιπόν, ο κ. Ανδρουλάκης κατάλαβε ότι η ευρωβουλευτής του είναι δούρειος ίππος; Τη διέγραψε όταν ανακοινώθηκε η εμπλοκή της στο σκάνδαλο και μετά διέγραψε και τις συγχαρητήριες αναρτήσεις του προς την κυρία Καϊλή για τη θέση του προέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο».
Για τις διαρκείς εμπρηστικές δηλώσεις και τη νπροκλητική ρητορική από τον Ταγίπ Ερντογάν και υπουργούς της κυβέρνησής του: «Τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια η πατρίδα μας έχει ισχυροποιηθεί. Έχει δυναμώσει οικονομικά, στρατιωτικά, στρατηγικά. Δεν είναι η Ελλάδα των ανοιχτών συνόρων και των κλειστών τραπεζών. Είναι η Ελλάδα που προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορα της, που δεν κάνει εκπτώσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα, που δεν αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις. Είναι σαφές πως η Ελλάδα το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss