Θεοδωρικάκος: «Φέτος οι λιγότερες δολοφονίες των τελευταίων 11 ετών»

Απαντήσεις για τα πρόσφατα γεγονότα της εγκληματικότητας, έδωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα της διπλής μαφιόζικης δολοφονίας στη Νέα Σμύρνη, αλλά και της ληστείας σε κατάστημα με ακριβά ρολόγια στην «καρδιά» της Αθήνας.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, φέτος σημειώθηκαν οι λιγότερες δολοφονίες σε σχέση με όλη την προηγούμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα σημειώθηκαν 74 δολοφονίες, ενώ, ενδεικτικά, το 2011 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 184.

Σχετικά με την περιοχή της Νέας Σμύρνης, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι την ώρα της διπλής δολοφονίας θα έπρεπε να υπάρχει περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ στην πλατεία, ωστόσο το ΑΤ της περιοχής έχει ενισχυεί με 21 αστυνομικούς το τελευταίο διάστημα. «Στη Νέα Σμύρνη υπήρχε σχετική φοβία μετά τα γεγονότα και τα επεισόδια», σημείωσε επίσης.
«Οι έρευνες για τον δράστη δεν θα σταματήσουν μέχρι να εντοπιστεί», ξεκαθάρισε.

«Έχω δώσει σαφείς εντολές η ΕΛ.ΑΣ. να ξεπεράσει τα φοβικά σύνδρομα», υπογράμμισε ο υπουργός. «Στις κρίσεις του επόμενου Ιανουαρίου, θα αποδοθούν ευθύνες στους ανώτατους αξιωματικούς», πρόσθεσε.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι απαιτείται ενίσχυση της «αιχμής του δόρατος» της ΕΛ.ΑΣ., που είναι η ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ έχει ζητήσει να επιστρέψουν στην υπηρεσία της ΔΙΑΣ 150 αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss