«Θέρμο» επεισόδιο: Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι; Η Λιβύη, ο «στόχος» νοτίως της Κρήτης και η ετοιμότητα

Διπλωματική εγρήγορση και επιχειρησιακή κινητικότητα από την Αθήνα – Δεν εφησυχάζουν λεπτό οι Ένοπλες Δυνάμεις και προετοιμάζονται για «θερμό» επεισόδιο. 

Με τον Ταγίπ Ερντογάν να δέχεται αφόρητη πίεση με φόντο τις επερχόμενες εκλογές, την αδιαπέραστη ρήξη στις σχέσεις με τη Δύση και τη διαπίστωση πως η Ελλάδα ισχυροποιείται συνεχώς στην περιοχή, οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά γίνονται και πάλι απρόβλεπτες.
Το νέο «χαστούκι» των ΗΠΑ στον Τούρκο πρόεδρο, με το οποίο του είπαν ουσιαστικά «μην τολμήσεις να κάνεις χερσαία επιχείρηση στη Συρία», αναγκάζει τον Ταγίπ Ερντογάν να αναζητήσει μια νίκη στα δυτικά, κοιτώντας προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ίσως μία από τις τελευταίες προσπάθειες να επιβιώσει πολιτικά, να περισώσει το λαβωμένο του γόητρο. Ωστόσο, το «παράθυρο ευκαιρίας» έχει μικρύνει επικίνδυνα για τον ίδιο και η νίκη που αναζητά εναγωνίως για να πείσει τον τουρκικό λαό να τον ξαναψηφίσει δεν έρχεται. Τι θα κάνει λοιπόν;

Κατά πάγια τακτική, όταν οι τουρκικές ηγεσίες ζορίζονται στο εσωτερικό αναζητούν «λύσεις» στο Αιγαίο, με εμπρηστική ρητορική και προκλητικές ενέργειες που φτάνουν μέχρι την εκδήλωση έντασης επί του πεδίου. Η Αθήνα γνωρίζει καλά αυτή την τακτική της Άγκυρας και για τον λόγο αυτό απαντά με διπλωματική κινητικότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο.
Όπως επισημαίνεται από πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου», η αντίδραση της χώρας μας κάθε άλλο παρά παθητική θα είναι αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν να κλιμακώσουν επί του πεδίου. Για το λόγο αυτό, η στρατιωτική ηγεσία έχει αναλύσει όλα τα πιθανά σενάρια που ενδεχομένως επιχειρήσει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss