Θεσσαλονίκη-16χρονος: Τα 4 σημεία, το τεχνικό πρόβλημα και η διαφωνία

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς προέκυψε διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα, κάτι που προκάλεσε την οργή των Ρομά μετατρέποντας της Δυτική Θεσσαλονίκη σε εμπόλεμη ζώνη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν αρκετά σημεία από την απολογία του 34χρονου αστυνομικού, ο οποίος οδηγήθηκε χθες Παρασκευή στον Ανακριτή με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.
Στην κατάθεση που είχε δώσει προανακριτικά στους συναδέλφους του ο 34χρονος είχε υποστηρίξει ότι τη μία από τις δύο φορές πυροβόλησε στον αέρα: «Έβγαλα το όπλο μου και πυροβόλησα δύο φορές πάνω από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση. Μία φορά στον αέρα και μία φορά προς το αγροτικό όχημα χαμηλά. Δε μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα χέρι».

Στην απολογία του ο αστυνομικός άλλαξε τα δεδομένα, αναφέροντας ότι πυροβόλησε δύο φορές προς τα λάστιχα: «Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου η μηχανή αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα».
Ένα άλλο σημείο που έχει ενδιαφέρον αφορά στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η καταδίωξη. Ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων κατέθεσε ότι «πιο πολύ μονολογώντας, είπα ότι έφυγε χωρίς να με πληρώσει και με άκουσαν κάποια αστυνομικοί που είχαν σταματήσει στο βενζινάδικο για να πάνε στην τουαλέτα. Με ρώτησαν τι έγινε και αν το συγκεκριμένο αγροτικό ήταν αυτό που έφυγε χωρίς να με πληρώσει και τους είπα ναι».

Ο αστυνομικός διαψεύδει τον υπάλληλο στην απολογία του σημειώνοντας ότι δεν είπε την αλήθεια επειδή φοβήθηκε τη στοχοποίηση του πρατηρίου: «Είναι ψευδής ο ισχυρισμός του υπαλλήλου του πρατηρίου υγρών καυσίμων ότι ουδέποτε απευθύνθηκε σε μας για το εν λόγω περιστατικό και ότι, επειδή αυτός μονολογούσε ότι διέφυγε ο οδηγός του αγροτικού χωρίς να πληρώσει, εμείς ακούσαμε τα όσα είπε και τάχα προθυμοποιηθήκαμε αυτοβούλως να καταδιώξουμε το όχημα».

Ο 34χρονος σημειώνει επίσης ότι την ώρα που αποφάσισε να πυροβολήσει δεν είχε οπτική επαφή με την άλλη μηχανή των συναδέλφων του: «Χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δε μπορούσαμε να διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε και πυροβόλησα».
Τέλος ο αστυνομικός αναφέρει ότι συνάδελφός του προσπάθησε στο πρώτο στάδιο της καταδίωξης να ζητήσει ενισχύσεις ωστόσο προέκυψε τεχνικό πρόβλημα: «Επιχείρησε να διαβιβάσει στο κέντρο Άμεσης Δράσης, προκειμένου να ζητήσει συνδρομή αλλά δεν τα κατάφερε λόγω προβλημάτων στην επικοινωνία».
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του 34χρονου αποφασίστηκε να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς προέκυψε διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα. Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εντός πέντε ημερών για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss