Θεσσαλονίκη: Καταγγελία από ΑΜΕΑ – Ο θείος του «έκλεψε» 120.000 ευρώ

Ο 44χρονος άνδρας, ο οποίος είναι τετραπληγικός, κατήγγειλε πως συγγενείς του τον πλησίασαν για βοήθεια και τον… ξάφρισαν!

Μία μητέρα μεγάλης ηλικίας, χήρα ζει με το παιδί της το οποίο είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), καθότι αντιμετωπίζει πρόβλημα σπαστικής τετραπληγίας, εξαιτίας εγκεφαλικής παραλύσεως.
Είναι τέλη Δεκεμβρίου του 2016, και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 44χρονος άνδρας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, τους πλησίασαν συγγενείς τους με το πρόσχημα να τους βοηθήσουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας τους. Όπως για παράδειγμα, αγορά προϊόντων και υλικών από καταστήματα super market, εξόφληση των τρεχούμενων λογαριασμών και γενικώς οποιαδήποτε συναλλαγή χρειαζόταν και τους ήταν απαραίτητη για τη διαβίωση τους, δεδομένου της δύσκολης καθημερινότητας που είχαν, λόγω των προβλημάτων υγείας τους.

Έτσι, δέχθηκαν την βοήθεια που προσφέρθηκαν οι συγγενείς τους να παράσχουν και γι’ αυτόν τον λόγο τους παρέδωσαν τις τραπεζικές κάρτες ανάληψης, μαζί με τους κωδικούς PIN και τα βιβλιάρια των τραπεζών, ακόμη και τις ταυτότητες τους, ώστε να έχουν την δυνατότητα να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών, όπως εκείνος εξηγεί στο Στρατή Λημνιό και στο GRTimes.gr.
“Προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι τα χρήματα είναι ασφαλή”Ωστόσο, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στην καταγγελία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μητέρα και γιος διαπίστωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού οι αγορές προϊόντων για την καθημερινή διαβίωση τους περιορίζονταν στην αγορά μεμονωμένων ειδών πρώτης ανάγκης σε πολύ μικρή ποσότητα όπως για παράδειγμα ένα σακουλάκι ρύζι ή μισό κιλό πατάτες.

Ύστερα από πολλά παρόμοια περιστατικά ζήτησαν να τους παραδώσουν πίσω τις τραπεζικές τους κάρτες, τα βιβλιάρια τραπέζης και τις ταυτότητες τους, ωστόσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss