Θεσσαλονίκη: Tην Τετάρτη η κηδεία του 16χρονου Ρομά στον Εύοσμο

Την απώλειά του έκανε γνωστή η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο νοσηλευόταν επί 9 ημέρες ο 16χρονος.

Κατέληξε σήμερα στις 10:10 παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης που τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταδίωξη τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας.
Την απώλειά του έκανε γνωστή η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο νοσηλευόταν επί 9 ημέρες ο 16χρονος.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου ο 16χρονος οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Οι συγγενείς του άτυχου 16χρονου δήλωναν μέχρι και χθες ότι οι γιατροί είχαν σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων, ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αντιδράσει ο εγκέφαλος. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Ο θάνατος του 16χρονου δρομολογεί δικαστικές εξελίξεις. Ο 34χρονος αστυνομικός θα κληθεί να απολογηθεί εκ νέου, την ώρα που αναμένεται και η απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυνομικού είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.
Διαβάστε επίσης:
Θάνατος 16χρονου: «Καζάνι που βράζει» η κοινότητα των Ρομά – Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ
Κούγιας για τον 16χρονο: Ο Θεός δεν εισάκουσε τις προσευχές μας
Θάνατος 16χρονου: Σε επιφυλακή το σύνολο της ΕΛΑΣ – Φόβοι για επιθέσεις από Ρομά


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss