Τι είναι ο ιός RSV, ποια είναι τα συμπτώματα – Ειδικός στο Newsbomb

Ιός RSV: Ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδοπνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Κώστας Πρίφτης, δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα

Ο ιός RSV είναι αναπνευστικός συγκυτιακός ιός που συμπίπτει με τα κρούσματα κορονοϊού και την πρώιμη περίοδο γρίπης, γνωστή και ως τριδυμία, προκαλώντας ανησυχία. Γι’ αυτό και ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδοπνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Κώστας Πρίφτης, δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα γύρω από τον ιό RSV και τα συμπτώματά του.
Ποια άτομα κινδυνεύουν από τον ιό RSV

Όπως εξηγεί στο Newsbomb.gr ο κ. Πρίφτης, ο ιός RSV είναι ένας πολύ κοινός αερομεταδιδόμενος ιός. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που υπάρχουν, κάθε χρόνο ο RSV προκαλεί 3,4 εκατομμύρια νοσηλείες με τα ποσοστά της μόλυνσης να κορυφώνονται τον χειμώνα.
Ενώ ο RSV προκαλεί λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού σε άτομα όλων των ηλικιών και συγκαταλέγεται στις πιο κοινές λοιμώξεις της παιδικής ηλικίας, η εμφάνιση και η σοβαρότητά του συχνά διαφέρουν ανάλογα της ηλικιακής ομάδας και της κατάστασης του ανοσοποιητικού. «Βρέφη, ηλικιωμένοι και ανοσοκατεσταλμένοι βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο», τονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής και προσθέτει ότι οι περισσότερες οξείες λοιμώξεις από RSV υποχωρούν από μόνες τους σε περίπου μία με δύο εβδομάδες.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss