Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την οδήγηση στη βροχή – FleetNews

Όλα όσα πρέπει να προσέχουμε κατά την οδήγηση στη βροχή, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις τους φθινοπωρινούς μήνες δημιουργούν πολλές παγίδες στο οδόστρωμα και με δεδομένη την παρατεταμένη ανομβρία του καλοκαιριού, συνθέτουν μείγμα άσχημων συνθηκών από πλευράς οδικής ασφάλειας.
Το βασικό στοιχείο επίτευξης της απόλυτης ασφάλειας κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποτελούν τα ελαστικά, τα οποία πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, να έχουν βαθύ πέλμα και μαλακή γόμα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες. Παλιά ελαστικά με μικρό πέλμα και μικρή ελαστικότητα, θεωρούνται μη ασφαλή.

Κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης, ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει ένας οδηγός την ολίσθηση του αυτοκινήτου του είναι να μειώσει ταχύτητα. Μικρότερη ταχύτητα, σημαίνει καλύτερη πρόσφυση, μεγαλύτερος όγκος απώθησης νερού από το ελαστικό και μεγαλύτερος χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση κινδύνου.
Η απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από ότι στο στεγνό. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός θα πρέπει να κρατάει μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
Λόγω της βροχής, τα παπούτσια του οδηγού θα πρέπει να έχουν σόλα ώστε να μην γλιστρούν από τα πεντάλ, ενώ σε καμία περίπτωση δεν οδηγούμε με παντόφλες.
Καθόλη τη διάρκεια της οδήγησης τα φώτα του αυτοκινήτου πρέπει να είναι αναμμένα, ώστε να εντοπίζεται η θέση του από μακριά. Επίσης, σε πολύ καλή κατάσταση θα πρέπει να είναι και οι υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη φθορά από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Η αλλαγή τους σε περίπτωση φθοράς θα πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να προσφέ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss