Τι προβλέπει η Συμφωνία Εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Η επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω της συμφωνίας που υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι ενισχύει σημαντικά τόσο την οικονομία, όσο και τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. 

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα αποτελέσουν πυλώνα για την εθνική αμυντική βιομηχανία ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία συγκεντρώνει ομόφωνη υποστήριξη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ποσοστό 100%), καθώς και των σημαντικότερων ενδιαφερόμενων μερών και φορέων (Δήμος Ελευσίνας, ΕΒΕΠ), γεγονός που επιβεβαιώνει τον αμοιβαία επωφελή χαρακτήρα της.

Από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι η συμφωνία θα δώσει βιώσιμη λύση στο τεράστιο πρόβλημα των συσσωρευμένων οφειλών των Ναυπηγείων Ελευσίνας ενώ ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στη συμφωνία και τις προοπτικές των Ναυπηγείων Ελευσίνας αποτελεί η απόφαση να στηρίξει χρηματοδοτικά το έργο η Αμερικανική Αναπτυξιακή Τράπεζα (DFC).
Οι στρατηγικές συμφωνίες που έχει εξασφαλίσει ο όμιλος ONEX Shipyards & Technologies, αλλά και οι σημαντικές επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει σε εξοπλισμό, έρευνα και ανάπτυξη, όπως υποστηρίζεται, θα φέρουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στην αιχμή του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, παγκοσμίως.

Με μια ματιά

Η Συμφωνία Εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας διαμορφώνει ένα βιώσιμο μοντέλο επανεκκίνησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
▪ ‘Αμεση επένδυση 100 εκατ. δολαρίων
▪ Διασφάλιση 600 θέσεων εργασίας
▪ Αποζημιώσεις ύψους 13,4 εκατ. ευρώ – αποπληρωμή του 100% των υπόλοιπων οφειλών προς τους εργαζόμενους

▪ Δημιουργία 1.400 νέων θέσεων εργασίας μέσα σε 3 χρόνια
▪ Επιπλέον έσοδα 1,1 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές) κατά τα επόμενα 25 έτη
▪ Ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε εγχώριους προμηθευτές και την ελληνική βιομηχανία
Βασικά σημεία Συμφωνίας Εξυγίανσης
Δημιουργούνται δύο νέες εταιρείες («ΕΜΠΟΡΙΚΗ» και «ΑΜΥΝΤΙΚΗ» ή «ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ») μετά και την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, οι οποίες θα αναλάβουν το μεταβιβαζόμενο ενεργητικό και παθητικ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss