Τι στάση θα κρατήσει η Μελόνι απέναντι στην Τουρκία;

Το euractiv.gr σε άρθρο του «αναρωτιέται» ποια στάση θα κρατήσει η νικήτρια των ιταλικών εκλογών, Τζόρτζια Μελόνι, σχετικά με την Τουρκία και τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας.

Το άρθρο του euractiv αναφέρει τα εξής:
Το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα είναι το τι θα πράξει η Μελόνι με την Τουρκία, δεδομένης της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης.

Η «προάσπιση των εθνικών συμφερόντων μιας κυρίαρχης Ιταλίας» θα έχειαντίκτυπο επίσης στην στάση της νέας ιταλικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, καθώς η Ιταλία συνιστά κύριο προμηθευτή όπλων στην Τουρκία και μέχρι σήμερα έχει τηρήσει «σιωπηρά» φιλοτουρκική στάση σε επίπεδο ΕΕ.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Βιομηχανιών Αεροδιαστημικής και Άμυνας είναι το δεξί χέρι της Μελόνι, Γκουίντο Κροσέτο, και σύμφωνα με πληροφορίες, η ακροδεξιά ηγέτης έχει σχέδια για αυτόν.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης της Στοκχόλμης, η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι προμηθευτές όπλων στην Τουρκία, καθώς την περίοδο 2015-2019, το 43% των εισαγωγών όπλων στην Τουρκία προήλθε από την Ιταλία και την Ισπανία.

Με επιστολή του προς τις δυο χώρες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε εκφράσει την έντον …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss