Τι συμβαίνει με την τριδυμία – Ανησυχούν οι επιστήμονες

Προβληματισμό προκαλεί ο ιός RSV, γρίπης και Covid-19, που απειλεί φέτος τον χειμώνα την ελληνική κοινωνία. Για την έξαρση της γρίπης, του RSV και του κορονοϊού κατά τους χειμερινούς μήνες μίλησε στο Newsbomb.gr. ο ιατρός της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρύτανης ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.
«Με βάση τα τελευταία δεδομένα αυτού του μήνα τα ποσοστά νόσησης από την γρίπη είναι διπλάσια σε σχέση με πέρυσι. Πρέπει να κάνουμε όλοι το εμβόλιο για τη γρίπη και μάλιστα σύντομα. Η γρίπη είναι επικίνδυνη γιατί η ανοσία στον πληθυσμό είναι χαμηλή. Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός έναντι της γρίπης υστερεί σε σχέση με την περσινή χρονιά. Τα κρούσματα κορονοϊού αλλά και εκείνα που έχουν μολυνθεί με αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) αναμένεται να αυξηθούν», ανέφερε ο κ. Δημόπουλος και εξέφρασε την άποψη ότι οι μάσκες πρέπει να επανέλθουν στην καθημερινότητα. «Πρέπει να φοράμε όλοι μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας γιατί οι ιοί μεταδίδονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των αυξημένων μέτρων ατομικής προστασίας, τα ποσοστά νόσησης από γρίπη ήταν ιδιαίτερα χαμηλά.
Παράλληλα, ο Πρύτανης ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος επισήμανε ότι η «τριδημία» θα δημιουργήσει προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Οι ειδικοί που αναλύουν δεδομένα αναφέρουν ότι θα έχουμε έξαρση του κορονοϊού σε συνδυασμό με άλλες λοιμώξεις. Όλο αυτό είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα υγείας».

Βασιλακόπουλος: «Να εμβολιαστούμε για τη γρίπη» – Τι είπε για το εμβόλιο του Covid-19

Τη δική του εκδοχή για τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού και της γρίπης που είναι σε έξαρση, μίλησε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Φέτος δεν θα υπάρξει καινούργιο εμβόλιο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι παρόλο που οι εισαγωγές λόγω κορωνοϊού φτάνουν τις 180 – 200 την ημέρα, η χώρα «είναι εδώ και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss