To «αντίο» του Μπόρις Τζόνσον: «Είμαι …προωθητικός πύραυλος που θα ξαναμπώ απαλά στην ατμόσφαιρα»

 Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε τον εαυτό του «προωθητικό πύραυλο» στην τελευταία ομιλία ως πρωθυπουργός, αποχαιρετώντας τους Βρετανούς και προσφέροντας πλήρη στήριξη στη διάδοχό του, Λιζ Τρας

Ο Μπόρις Τζόνσον εκφώνησε την τελευταία του ομιλία στο έθνος, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «πύραυλο εκτόξευσης που έχει εκπληρώσει τη λειτουργία του». Μιλώντας έξω από μια κατάμεστη Ντάουνινγκ Στριτ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός είπε: «Αυτό ήταν παιδιά»
Και πρόσθεσε με νόημα: «Σχετικά με το θέμα της αναπήδησης σε μελλοντικές καριέρες, επιτρέψτε μου να πω ότι τώρα είμαι σαν ένας από αυτούς τους ενισχυτικούς πυραύλους που έχει εκπληρώσει τη λειτουργία του. Και τώρα θα ξαναμπώ απαλά στην ατμόσφαιρα και θα περιφέρομαι αόρατα σε κάποια απομακρυσμένη και σκοτεινή γωνιά του Ειρηνικού».

Ορκίστηκε να «υποστηρίξει τη Λιζ Τρας σε κάθε βήμα» και είπε στο Συντηρητικό Κόμμα ότι «ήρθε η ώρα να σταθούμε πίσω» από τη νέο πρωθυπουργό. Ο απερχόμενος ηγέτης πρόσθεσε ότι θα προσφέρει στη νέα κυβέρνηση «την πιο ένθερμη υποστήριξή του».
Στην ομιλία του υποστήριξε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας το Brexit, το πετυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Κατηγόρησε τον πρόεδρο Πούτιν για το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και είπε ότι θεωρεί πως η Τρας και η κυβέρνησή της «θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεπεράσουν αυτήν την κρίση».

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα ξεκινήσει τώρα για το Μπαλμόραλ για να υποβάλει επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα πριν από την άφιξη της Λιζ Τρας που κέρδισε την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών και το τιμόνι της χώρας.

Στη νικητήρια ομιλία της επαίνεσε τον «φίλο» Τζόνσον. «Μπόρις, ολοκλήρωσες το Brexit, συνέτριψες τον Τζέρεμι Κόρμπιν, πέτυχες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και στάθηκες απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε θαύμαζαν από το Κίεβο μέχρι το Καρλάιλ», είπε.
Σήμερα ναπόγευμα της Τρίτης θα επιστρέψει στο Γουέστμινστερ, όπου θα μιλήσει για πρώτη φορά στη χώρα ως πρωθυπουργός προτού προχωρήσει στο διορισμό της υπουργικής της ομάδας.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss