Το Crash Detection του iPhone 14 μπερδεύεται με τα τρενάκια του λουνα παρκ

Η νέα λειτουργία Crash Detection του iPhone 14, η οποία υποτίθεται ότι ειδοποιεί τις αρχές όταν εντοπίσει ότι έχετε υποστεί τροχαίο ατύχημα, έχει μια απροσδόκητη δυσλειτουργία: καλεί την αστυνομία όταν βρίσκεστε σε τρενάκια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η λειτουργία αυτή έχει φέρει σε πολλές περιπτώσεις τις αστυνομικές αρχές σε λούνα παρκ, αφού μπέρδεψε τις στροφές, τους γύρους και το σκληρό φρενάρισμα μιας βόλτας με το τρενάκι, με μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η Apple έθεσε σε εφαρμογή την ανίχνευση πρόσκρουσης με τα νέα iPhone 14, Watch Series 8, SE και Ultra τον περασμένο μήνα, εξοπλίζοντας τις συσκευές με έναν γυροσκοπικό αισθητήρα και ένα επιταχυνσιόμετρο βαρύτητας G που έχουν «εκπαιδευτεί» στις προσκρούσεις που βιώνουν με προσομοιωμένες συγκρούσεις αυτοκινήτων. Αν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ότι έχετε υποστεί ατύχημα, το iPhone σας θα εμφανίσει μια ειδοποίηση και θα καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αν δεν την απορρίψετε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.
Όταν καλεί τις αστυνομικές αρχές, θα αναπαράγει ένα ηχητικό μήνυμα που θα ειδοποιεί τις αρχές ότι είχατε ατύχημα και θα τους παρέχει επίσης τη θέση σας. Ένα Apple Watch με Crash Detection μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές μόνο αν ο χρήστης έχει μαζί του το iPhone ή αν είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.
Αυτό ακριβώς έκαναν οι συσκευές Apple αρκετών χρηστών, αλλά τη λάθος στιγμή. Σε ένα tweet, η δημοσιογράφος της WSJ Joanna Stern μοιράζεται ένα παράδειγμα μιας από τις κλήσεις στην Άμεση Δράση που έγιναν ενώ ο ιδιοκτήτης ενός iPhone 14 ήταν μέσα σε ένα τρενάκι στο λούνα παρκ Kings Island του Σινσινάτι. Καθώς αναπαράγεται το αυτοματοποιημένο μήνυμα, ακούγονται στο βάθος υπόκωφες κραυγές καθώς το τρενάκι εκτελεί την πορεία του.

Τον περασμένο μήνα, η Stern έθεσε σε δοκιμ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss