Το εμβληματικό φωτιζόμενο λογότυπο της Apple θα επιστρέψει στους υπολογιστές MacBook

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φωτιζόμενο εμβληματικό λογότυπο της Apple πρόκειται να επανέλθει μελλοντικά στους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας. Η κατάργηση του, το 2015, προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς φίλους των προϊόντων της εταιρείας.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών από την ίδια την Apple τον Μάιο του 2022 και δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, συνοψίζονται διάφορες υλοποιήσεις «ηλεκτρονικών συσκευών με μερικώς κατοπτρικές δομές με οπίσθιο φωτισμό». Η παραπάνω περιγραφή ενδεχομένως σε πρώτη φάση να προκαλεί σύγχυση όμως τα εικονογραφημένα παραδείγματα στην αίτηση της Apple δεν αφήνει αμφιβολίες για τη περίπτωση χρήσης που έχει η Apple κατά νου.
«Μία ηλεκτρονική συσκευή όπως ένας φορητός υπολογιστής ή άλλη συσκευή ενδέχεται να διαθέτει περίβλημα. Εξαρτήματα όπως οθόνη και πληκτρολόγιο μπορούν να βρίσκονται τοποθετημένα στο εν λόγω περίβλημα. Το πίσω μέρος του περιβλήματος μπορεί να διαθέτει λογότυπο. Το λογότυπο ή άλλες δομές στη συσκευή ενδέχεται να εφοδιάζεται με ένα μερικώς ανακλαστικό κάτοπτρο με οπίσθιο φωτισμό. Το κάτοπτρο μπορεί να παρέχει στο λογότυπο ή σε άλλες δομές γυαλιστερή εμφάνιση ενώ παράλληλα εμποδίζει τα εσωτερικά εξαρτήματα από το βρεθούν σε κοινή θέα. Ταυτόχρονα, η μερική διαφάνεια του κατόπτρου επιτρέπει στον οπίσθιο φωτισμό από το εσωτερικό της συσκευής σε περάσει από μέσα του.
Ένα ή περισσότερα στρώματα λεπτής μεμβράνης μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να παρέχουν στο μερικώς ανακλαστικό κάτοπτρο το επιθυμητό φάσμα ανάκλασης του ορατού φωτός, ένα επιθυμητό φάσμα μετάδοσης του ορατού φωτός και ένα επιθυμητό φάσμα απορρόφησης του ορατού φωτός. Η ανακλαστικότητα του κατόπτρου μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να χρησιμεύει ως μονόδρομος καθρέφτης για το λογότυπο ή άλλη δομή. Ο καθρέφτης μπορεί να έχει ουδέτερο χρώμα όπως το ανοιχτό γκρι ή μπορεί να έχει ένα μη ουδέτερο χρώμα όπως το χρυσό».
Η ιστοσελίδα Paten …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss