Το φαινόμενο «Σωτήρης Μουστάκας» – Ξετυλίγοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
18/09/2022 13:15

Μεγάλος ηθοποιός και σπουδαίος άνθρωπος ο Σωτήρης Μουστάκας, που σαν σήμερα ήρθε στη ζωή του 1940, έχει αφήσει βαριά κληρονομιά πίσω του στον Πολιτισμό. Ένας άνθρωπος ευαίσθητος, ανήσυχος, που ήθελε να πέσει στη φωτιά για την Κύπρο και Ελλάδα. Δίδαξε ήθος πάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή, μα έκανε το ακατόρθωτο… τους ανθρώπους να γελάνε, να ξεχνούν τα προβλήματα και τις στεναχώριες και να…γελάνε.
«Η ηθοποιία είναι σαν ένα απάτητο κι ανεξερεύνητο βουνό. Σκαρφαλώνεις με κόπο, φτάνεις στην κορυφή και βλέπεις ότι υπάρχει κι άλλη κορυφή, κι ύστερα κι άλλη. Όταν πεις έφτασα, το έχεις χάσει το παιχνίδι», είχε πει σε συνέντευξη του ο Σωτήρης Μουστάκας και πόσο δίκιο είχε…
Το Newsbomb.gr ξετυλίγει κάποιες στιγμές του μεγάλου ηθοποιού που ακόμη και σήμερα μας συγκινεί ως φάρος Πολιτισμού και ήθους.

Ο Σωτήρης Μουστάκας ανέδειξε τον Πολιτισμό και δίδαξε ήθος

Τον σαγήνεψε ο Σταυρίδης
Ο Σωτήρης Μουστάκας γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1940 στις Κάτω Πλάτρες Λεμεσού. Η οικογένεια του ήταν πολυμελής και ήταν ο μικρότερος από τα 8 παιδιά.

Στα 14 του παρακολουθεί μια παράσταση με πρωταγωνιστή τον Σταυρίδη. Εντυπωσιάζεται. Όταν πηγαίνει στα παρασκήνια στο διάλλειμα να τον γνωρίσει μιλάει μαζί του. Μετά ξεκινά η παράσταση και ο Σταυρίδης απευθύνεται στον κόσμο, «είναι ο Σωτηράκης εδώ;», ο μικρός σηκώθηκε και ανέβηκε στην σκηνή. Πιάνει το μικρόφωνο και παθαίνει εμπλοκή και μικροφωνίζει, εκείνος αυτοσχεδιάζει και όλοι χτυπιούνται από τα γέλια. «Έχεις φλέβα εσύ παιδάκι μου» του λέει ο Σταυρίδης. «Τόοοση , μετά συγχωρήσεως» απαντάει ο Μουστάκας. «Καλός είσαι, να έρθεις στην Ελλάδα, να πας σε Σχολή να σπουδάσεις κι εγώ θα σε βοηθήσω γιατί έχεις ταλέντο» του λέει ο Σταυρίδης. Το ραντεβού αυτό, αναβάλλεται για τέσσερα χρόνια, διότι ο Σωτήρης ως ενεργό μέλος στην Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών κατά των Άγγλων, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για 8 μήνες ως αντιστασιακός.

Στην Αθήνα η πρώτη απόρριψη από τη δραματική σχολή και η «πρωτιά» στη βιομηχανική

Πριν φύγει για την Αθήνα ο Μουστάκας ανακοίνωσε στους δικούς του ότι θα σπούδαζε υποκριτική και θα γινόταν ηθοποιός. Η μητέρα του στήριξε την απόφαση του, όχι όμως ο πατέρας του. « …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss