Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φορολογεί τα BEV από το 2025 – FleetNews

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τον Απρίλιο του 2025, τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) δεν θα απαλλάσσονται πλέον από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης οχημάτων (VED), γνωστό και ως τέλος κυκλοφορίας.
Το μέτρο ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Jeremy Hunt. Όπως δήλωσε το μέτρο αυτό θα «καταστήσει το φορολογικό μας σύστημα αυτοκινήτου δικαιότερο». Παράλληλα, “έχοντας ακούσει τους φορείς του κλάδου, οι συντελεστές φόρου εταιρικών αυτοκινήτων θα παραμείνουν χαμηλότεροι για τα EV και θα περιορίσουμε τις αυξήσεις σε μία ποσοστιαία μονάδα ετησίως για τρία χρόνια από το 2025”.

Ο Jeremy Hunt ανακοίνωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα φορολογεί τα BEV από το 2025

Ο κ. Hunt πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί η υποστήριξη για την ανάπτυξη της υποδομή φόρτισης. Πέρυσι, το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου επεσήμανε ότι η άνοδος των ηλεκτρικών οχημάτων (πιο συγκεκριμένα, η αντίστοιχη μείωση των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων) υπονόμευσε τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης οχημάτων και ότι πρέπει να βρεθούν νέες πηγές εσόδων. Σήμερα υπάρχουν ήδη περισσότερα από 500.000 BEV στους βρετανικούς δρόμους.
Το ύψος του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανά όχημα εξαρτάται από την ενεργειακή του απόδοση και μπορεί να φτάσει τις 1.000 £ (1163,5 ευρώ) ετησίως. Τα EV θα πληρώνουν τα χαμηλότερα τέλη.

Ο Nicholas Lyes, Επικεφαλής Πολιτικής της RAC, χαρακτήρισε το μέτρο «μάλλον δίκαιο», αλλά είπε πως έπρεπε να παραμείνει ο ειδικός φόρος μηδενικός για το πρώτο έτος, ως κίνητρο. Ωστόσο, «αυτή η φορολογική αλλαγή δεν αναμένουμε να έχει μεγάλη επίδραση στη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων, δεδομένων των πολλών οφελών κόστους από την χρήση τους».
Η ChargePoint, μέσω της Ανώτερης Διευθύντριας Δημόσιας Πολιτικής, Tanya Sinclair, δήλωσε την υποστήριξή της στην απόφαση της κυβέρνησης, «εφόσον αναγνωρίζει ότι τα EV είναι τα πιο καθαρά οχήματα και παρέχει κίνητρα στους οδηγούς να τα επιλέξουν». «Χαιρόμαστε που τα EV θα πληρώνουν τον χαμηλότερο ειδικό φόρο, καθώς είναι πολύ σημαντικό να ανταμείβονται όσοι αγοράζουν οχήματα μηδενικών εκπομπών, αλλά τα EV χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο όπως κάθε άλλο όχημα και με την ταχεία αύξησή τους η εποχή των «δωρεάν τελών EV» τελειώνει».
Η Caroline Sandall-Mansergh, Consultancy and Channels Development Manager της Alphabet GB, δήλωσε: «Με τη σημερινή ανακοίνωση του Φθινοπωρινού Προϋπολογισμού του J …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss