Το «μαστίγιο» Μασκ σε υπαλλήλους Twitter και φόβοι για απολύσεις

Ο Έλον Μασκ φέρνει τα πάνω – κάτω στο Twitter με απολύσεις υψηλόβαθμων στελεχών και αλλαγή της πολιτικής της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Ο Έλον Μασκ, το νέο αφεντικό του Τwitter έχει ξεφύγει σε όλα τα επίπεδα. Αφού απέλυσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, Παράγκ Άγκραουαλ, τον Οικονομικό Διευθυντή Νεντ Σίγκαλ και τον επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής, Βιτζάγια Γκάντ, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, τώρα φέρνει τα πάνω κάτω στις συνθήκες εργασίας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το CNBC, οι διευθυντές του Twitter ζήτησαν από κάποιους υπαλλήλους τους τους να εργάζονται 12ωρες βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή 84 ώρες εβδομαδιαίως, προκειμένου να επιτευχθούν όσα έχει ζητήσει ο ιδιοκτήτης της Tesla.

Ετσι από την Παρασκευή, η ομάδα του Μασκ για να διαπιστώσει ποιος εργάζεται σκληρά έχει αναθέσει καθήκοντα στο προσωπικό, τα οποία θεωρούνται δοκιμασία.
Σε αυτό το πλαίσιο ορισμένοι μηχανικοί δούλεψαν πάνω σε projects coding όλο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι ανέλαβαν τις αλλαγές στην υπηρεσία πιστοποίησης λογαριασμών, όπου ο δισεκατομμυριούχος θα καθιερώσει μηνιαία συνδρομή 8 δολαρίων για όσους θέλουν να αποκτούν την υπηρεσία Twitter Blue που δίνει επιπλέον προνόμια. Συν τοις άλλοις, όσοι πληρώνουν τη συνδρομή των 8 δολαρίων θα έχουν και προτεραιότητα στη λήψη απαντήσεων, αναφορών και στην αναζήτηση στο Twitter, καθώς επίσης θα λαμβάνουν τις μισές διαφημίσεις. Θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να παρακάμπτουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες στις οποίες η πρόσβαση απαιτεί συνδρομή. Ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης πιστεύει ότι το να μπει συνδρομή 8 δολαρίων στους χρήστες με πιστοποιημένη ταυτότητα είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ψεύτικων και εμπρηστικών λογαριασμών (trolls και bots) στην πλατφόρμα.

Εν τω μεταξύ το Business Insider έφερε στο φως ένα εσωτερικό μήνυμα που εστάλη στο προσωπικό του Twitter που εργάζεται για αλλαγές, το οποίο ανέφερε πως: «προσδοκούμε κυριολεκτικά να εργαστείτε 24 ώρες το 24ωρο για να το καταφέρετε» όπως επισημαίνει το Business Insider.
Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την πληρωμή υπερωριών, είτε να δοθούν άδειες ή ρεπό στους υπάλληλους, ενώ ταυτόχρονα εντείνονται οι φόβοι για απολύσεις και οι εμπλεκόμενοι στα projects, δεν ξέρουν καν εάν η θέση εργασίας τους στην εταιρία είναι διασφαλισμένη μετά τον «άθλο» για να ικανοποιήσου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss