Το νέο Audi RS 3 Performance Edition – FleetNews

Το RS 3 Performance Edition είναι το ταχύτερο και πιο σπορ compact μοντέλο της Audi Sport. Έχοντας εξελιχθεί με γνώμονα την μέγιστη απόδοση, η ειδική έκδοση διαθέτει ισχύ 407 PS (299 kW) και τελική ταχύτητα 300 km/h.
Επιπλέον, εκτός από τις γνωστές κορυφαίες τεχνολογίες όπως το σύστημα κατανομής ροπής RS torque splitter και τα κεραμικά φρένα, η ειδική έκδοση διαθέτει καθίσματα μπάκετ RS με αναβαθμισμένη πλευρική στήριξη καθώς και μια σειρά αποκλειστικών σχεδιαστικών στοιχείων.
Με την τρίτη γενιά του Audi RS 3 Sportback και τη δεύτερη γενιά του RS 3 Sedan, οι υψηλές επιδόσεις έχουν αγγίξει ένα νέο επίπεδο στην compact κατηγορία. Σήμερα η Audi Sport GmbH προσθέτει στη γκάμα και τη νέα έκδοση RS 3 Performance Edition. Η ειδική έκδοση θα έχει περιορισμένη παραγωγή 300 μονάδων και θα αποτελέσει την κορωνίδα της σειράς RS 3 τόσο σε τεχνικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Διαθέσιμη ως Sportback και Sedan, η Performance Edition εγγυάται οδηγική απόλαυση και έντονες συγκινήσεις.
Πεντακύλινδρος turbo κινητήρας με αυξημένη απόδοση
Το RS 3 Perfomance Edition είναι πιο ισχυρό και ταχύτερο από κάθε άλλο RS 3 έως σήμερα. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας που επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 300 km/h, ξεπερνώντας κατά 10 km/h την κανονική έκδοση με RS Dynamics Package plus. Επιπλέον, ο βραβευμένος πεντακύλινδρος turbo κινητήρας με τον χαρακτηριστικό ήχο, αποδίδει πλέον 407 PS (299 kW) και μάλιστα σε μεγαλύτερο εύρος στροφών, μεταξύ 5.700 – 7.000 rpm. Αυξημένο είναι και το εύρος της μέγιστης ροπής των 500 Nm που είναι πλέον διαθέσιμη μεταξύ 2.250 – 5.700 rpm. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στον μεγάλο υπερσυμπιεστή και την υψηλότερη κατά 0,1 bar πίεση υπερπλήρωσης που πλέον φθάνει τα 1,6 bar. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων. Οι ταχύτατοι χρόνοι αλλαγής ταχυτήτων χωρίς διακοπή στην παροχή ισχύος, η σπορ κλιμάκωση των σχέσεων και το σύστημα launch control εξασφαλίζουν κορυφαία οδηγική απόδοση. Το RS 3 Performance Edition επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα.
Η υψηλή ισχύς πλαισιώνεται από τον απαράμιλλο και συναισθηματικό ήχο του πεντακύλινδρου κινητήρα με τη χαρακτηριστική σειρά ανάφλεξης 1-2-4-5-3. Το στάνταρ σύστημα σπορ εξάτμισης RS με ειδικά εξελιγμένο κεντρικό σιγαστήρα και μαύρες οβάλ απολήξεις απελευθερώνει έναν σπορ, στιβαρό ήχο. Το σύστημα ελέγχου των ρυθμιζόμενων πτερυγίων της εξάτμισης – το οποίο διευρύνει το ηχητικό φάσμα της εξάτμισης – έχει προσαρμοστεί κατάλληλα: στα προγράμματα Dynamic, RS Performanc …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss