Το Oceanic+ app για το Apple Watch Ultra δίνει νέα διάσταση στις δυνατότητες του κορυφαίου smartwatch

Λίγο πριν διατεθεί επίσημα στο App Store της Apple, ορισμένοι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την beta έκδοση του Oceanic+ app για το Apple Watch Ultra και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με την εφαρμογή.

Το app σχεδιάστηκε από την εταιρεία Huish Outdoors σε συνεργασία με την Apple και μετατρέπει το κορυφαίο της smartwatch σε έναν υπολογιστή κατάδυσης για καταδύσεις αναψυχής (recreational scuba diving) σε βάθη έως και 40 μέτρων. Για όσους δεν γνωρίζουν, η γρήγορη άνοδος στην επιφάνεια μετά από κατάδυση σε τέτοια βάθη ενδέχεται να οδηγήσει στην εμφάνιση ενός συνδρόμου που ονομάζεται «νόσος των δυτών» ή «νόσος της αποσυμπίεσης».
Η συγκεκριμένη νόσος εμφανίζεται όταν διαλυμένα στο αίμα και στους ιστούς αέρια όπως το άζωτο σχηματίζουν φυσαλίδες στα υγρά του σώματος και στους ιστούς λόγω της ταχείας αποσυμπίεσης. Ένας καταδυτικός υπολογιστής στοχεύει στην πρόληψη της νόσου μετρώντας το βάθος και τον χρόνο που έχει παρέλθει κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης και χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο για να προειδοποιήσει τον δύτη αν η άνοδος προς την επιφάνεια γίνεται ταχύτερα από όσο πρέπει. Το Apple Watch Ultra χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο αποσυμπίεσης Bühlmann, ο οποίος λέγεται ότι χρησιμοποιείται ευρέως και είναι ο πλέον αξιόπιστος στη βιομηχανία του καταδυτικού εξοπλισμού.

Ο Haje Jan Kamps από την ιστοσελίδα TechCrunch πιστεύει ότι το Apple Watch Ultra προσφέρει μια «σημαντικά καλύτερη» εμπειρία χρήσης για τον δύτη από τα παραδοσιακά ρολόγια κατάδυσης: «Η τεράστια οθόνη αφής του App …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss