Το «πάγωμα» της συμφωνίας για τα σιτηρά και η πείνα στον πλανήτη

Αυξάνονται οι φόβοι για νέες, σοβαρές διαταραχές στην παγκόσμια αλυσίδα τροφίμων μετά την απόφαση της Ρωσίας να «αναστείλει» όπως είπε τη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Η απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από μια συμφωνία που εγγυάται την ασφαλή διέλευση για τα πλοία που μεταφέρουν ζωτικής σημασίας εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία έχει πυροδοτήσει «σοβαρές ανησυχίες» για τον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων σε μια εποχή που ο κόσμος ήδη αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη κρίση πείνας.
Οι παγκόσμιες ανθρωπιστικές οργανώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καλέσει τη Μόσχα να ανακαλέσει την απόφασή της, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε μείωση των εξαγωγών από την Ουκρανία θα μπορούσε να έχει δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες.

Ο ΟΗΕ και η Τουρκία επιχείρησαν να διασώσουν τη συμφωνία που βοήθησαν και οι δύο να υπογραφεί τον Ιούλιο και να διατηρήσουν τα πλοία να κινούνται μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέμεινε την Τρίτη ότι η Μόσχα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να «αναστήσει» τη συμφωνία μόνο μετά από «λεπτομερή έρευνα» για επιθέσεις με drone στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.
Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για τις επιθέσεις και είπε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss