Το παιχνίδι που θέλουν να ξεχάσουν Μαρσέλο και Μπερνάρντ πριν συναντηθούν σε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Οι δυο Βραζιλιάνοι που έρχονται στην Ελλάδα για λογαριασμού Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Έχουν κοινό παρελθόν στην εθνική Βραζιλίας αλλά και μια πικρή ανάμνηση…

Μια σούπερ μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός κάνοντας αίσθηση στον χώρο όχι μόνο του ελληνικού αλλά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, κάνοντας δικό του τον Μαρσέλο.
Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έρχεται έχοντας κατακτήσει 25 τίτλους στην καριέρα του, ανάμεσα τους πρωταθλήματα Ισπανίας, Κύπελλα και Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η απόκτησή του από τους «ερυθρόλευκους» έγινε πρώτο θέμα στα αθλητικά δίκτυα όλου του πλανήτη.

Αντίστοιχα, μεγάλο «ντόρο» έκανε αυτό το καλοκαίρι και η μεταγραφή του Μπερνάρντ στον Παναθηναϊκό. Επίσης Βραζιλιάνος, επίσης διεθνής και ταλαντούχος με θητεία στην Premier League και με περγαμηνές.

Όπως και ο Μαρσέλο, ο Μπερνάρντ έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Συνολικά ο άσος των «πράσινων» έχει 14 αγώνες με 1 γκολ και μια 1 ασίστ με τη «σελεσάο».

Ο σούπερ σταρ των «ερυθρόλευκων» από την πλευρά του, έχει 58 συμμετοχές, 6 γκολ και 12 ασίστ με την Εθνική Βραζιλίας. Μαρσέλο και Μπερνάρντ μάλιστα, έχουν αγωνιστεί μαζί με τα χρώματα της χώρας τους σε εννέα αναμετρήσεις.
Στις περισσότερες έχουν συνυπάρξει για κάποια λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μόλις σε δυο από αυτές ήταν αμφότεροι στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Μαρσέλο με τον Μπερνάρντ στην… πλάτη του, μετά από νίκη της Εθνικής Βραζιλίας το 2013.Alex Livesey – FIFA/FIFA via Getty Images

Ένα, όμως, είναι το παιχνίδι που θα ήθελαν να ξεχάσουν τόσο ο Μαρσέλο του Ολυμπιακού, όσο και ο Μπερνάρντ του Παναθηναϊκού. Είναι, μάλιστα, ο μοναδικός αγώνας στον οποίο οι δυο παίκτες ήταν βασικοί στη Βραζιλία και δεν αντικαταστάθηκε κανένας από τους δυο. Επίσης, είναι ο τελευταίος αγώνας στον οποίο συνυπήρξαν στην εθνική ομάδα της χώρας τους.
Ο αγώνας αυτός δεν είναι άλλος από τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, στη Βραζιλία. Εκεί όπου η Γερμανία διέσυρε 7-1 τη «σελεσάο» σε μια αναμέτρηση που πέρασε στην ιστορία, στις 8 Ιουλίου 2014.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο Μαρσέλο και ο Μπερνάρντ ήταν συμπαίκτες στην εθνική ομάδα της χώρας τους, και πλέον αναμένουμε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στο οποίο θα βρεθούν αντίπαλοι…


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss