Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

 Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΔΑ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η πολυπληθής συγκέντρωση φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου και χαρακτήρισε ως γιορτή της αποδοχής της διαφορετικότητας στον δημόσιο λόγο και στο εκπαιδευτικό σύστημα, ανεξάρτητα από φύλο, εθνοτική προέλευση, σεξουαλική ταυτότητα, την υπογραφή της Χάρτας.

Aυτή η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου και εξήρε αφενός την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, αφετέρου το έργο που επιτελούν οι σχετικές Σχολές του ΠΑΔΑ με την εκπαίδευση και την έρευνα, που προωθούν με το έργο τους την κατανόηση της διαφορετικότητας και τη συμπερίληψη.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής ευχαρίστησε την υφυπουργό για τη συμπαράσταση που επιδεικνύει σταθερά το υπουργείο Παιδείας προς το ΠΑΔΑ και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από παρότρυνση του Υπουργείου Παιδείας, ανέθεσε την Ευρωπαϊκή Εγκυκλοπαίδεια για την ελληνική πολιτική για τους νέους στο ΠΑΔΑ. Το ΠΑΔΑ, από την ίδρυσή του, σημείωσε ο κ. Καλδής, πιστεύει στη διαφορετικότητα με την έννοια της συμπερίληψης, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα, σεξουαλικό προσανατολισμό, καθώς και στις αξίες της αποδοχής και του σεβασμού, όσων φοιτούν, εργάζονται και συναλλάσσονται με το Πανεπιστήμιο.

Ο αντιπρύτανης Διεθνοποίησης και Εξωστρέφειας του ΠΑΔΑ, καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος, στην ομιλία του έκανε σύντομη ιστορική αναφορά στην έννοια του στερεότυπου και για το πώς τα στερεότυπα κινούνται μέσα στην κοινωνία με όσμωση ως παράσιτα. Ο κ. Ξάνθος υπογράμμισε τη σημασία τού να καταστεί η διαφορετικότητα κτήμα όλων, καθώς και ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν πολλά να γίνουν.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν βλέπω την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΚΕΑΝ για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, να περνάει και στον εκπαιδευτικό κλάδο της χώρας μας. Είναι αλήθεια ότι τα αυριανά στελέχη των επιχειρήσεων είναι οι σημερινοί φοιτητές. Η απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας το κατατάσσει στα πρωτοπόρα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας και σηματοδοτεί τη δέσμευση του Πανεπιστημίου για ένα συμπεριληπτικό μαθησιακό περιβάλλον, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Το καλωσορίζουμε στη Χάρτα Διαφορετικότητας».

Την εκδήλωση συντόνισε η Ανδρονίκη Κάβουρα, καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss