Το πρώτο «Μεσαιωνικό Φεστιβάλ» ξετυλίγει τους μύθους και την ιστορία της Χίου

Το «Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου» θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θεσπίζεται στο νησί του Ομήρου, στη μυροβόλο Χίο, το «Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου» από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπό την Αιγίδα των Υπουργείου Πολιτισμού και ΕΟΤ.Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης δηλώνει: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με πολλή χαρά, διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ΕΟΤ.
Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων, που σκοπό έχει να αναδείξει και να προβάλει τον μοναδικό πολιτισμό και χαρακτήρα της Χίου όπως διαμορφωθήκε μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη ιστορική περίοδο, τον Μεσαίωνα.

Ευχαριστούμε τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, δημιουργούς, ιστορικούς, που συμβάλλουν τα μέγιστα για την υλοποίηση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου και περιμένουμε όλους, κατοίκους και επισκέπτες του πανέμορφου νησιού, να “ταξιδέψουμε” σε άλλες εποχές να δουν και να μάθουν πως “γεννήθηκαν” ιστορίες και μύθοι του νησιού, που έγιναν βασικά κομμάτια της ιστορίας του. Μελετώντας το παρελθόν, φωτίζουμε το σήμερα και δημιουργούμε μία καινούργια εποχή, που θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανατείλει στην Χίο και στα άλλα νησιά του Βόρειου Αιγαίου».

1o «Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου»

Η Χίος

«Χίος! Ακόμα και το όνομά της ακούγεται αρωματικό». (Πιέρ Ογκυστέν ντε Γκυ – Περιηγητής 18ου αι.). Χίος. Τόπος ευλογημένος. Τόπος αγέρωχος. Ανέπαφος στο πέρασμα του χρόνου.Μεσαιωνικά κάστρα, πέτρινοι ανεμόμυλοι, όμορφα χωριά με υποδειγματική αρχιτεκτονική γεμάτα τριαντάφυλλα, αρχοντόσπιτα με περιβόλια που μοσχοβολάνε, καπετανόσπιτα και μοναδικές άγριες παραλίες.Γη, που μοιράζει απλόχερα τους θησαυρούς της: την πολύτιμη μαστίχα αλλά και τους μυρωδάτους ζουμερούς καρπούς των οπωροφόρων δέντρων της. Γη πολυμορφική και απρόβλεπτη, ποτισμένη από το μόχθο των γνήσιων ανθρώπων της αλλά και την αναλλοίωτη αγάπη των ξακουστών ναυτικών της. Άνθρωποι φιλόξενοι, χαμογελαστοί, περήφανοι για το νησί τους, την μοναδική Χίο, την αρχόντισσα του Βορείου Αιγαίου.
Το Φεστιβάλ
Με οδηγό την Τέχνη, στο πρώτο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, θα γίνει μια αναδρομή στην ιστορία και στον Πολιτισμό της Χίου από τα χρόνια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης μέχρι σήμερα. Στόχος τού Φεστιβάλ είναι να αναδειχθούν και να προβληθούν οι ομορφιές του νησιού και τα μοναδικά, στον κόσμο, αρχιτεκτονικά της μνημεία.Το Φεστιβάλ, θα περιλαμβάνει μια σειρά πρωτότυπων καλλιτε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss