Το Twitter επίσημα στα χέρια του Elon Musk ο οποίος «ξηλώνει» υψηλόβαθμα στελέχη

Ο Elon Musk είναι και επίσημα ο νέος κάτοχος του Twitter, προσθέτοντας την εταιρεία στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία μετά από μήνες νομικών αψιμαχιών, σύμφωνα με το CNBC, την Washington Post και το Insider. Το γιόρτασε απολύοντας υψηλόβαθμα στελέχη του.

Συγκεκριμένα ο Musk απέλυσε τον Parag Agrawal, ο οποίος διαδέχθηκε τον Jack Dorsey στη θέση του CEO του Twitter, και τον οικονομικό διευθυντή Ned Segal, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο και συνοδεύτηκαν εκτός κτιρίου από την ασφάλεια, σύμφωνα με το Reuters. Η Vijaya Gadde, επικεφαλής πολιτικής της εταιρείας, την οποία ο Musk είχε επικρίνει δημοσίως για τη συμβολή της στον αποκλεισμό του Trump από την υπηρεσία, απομακρύνθηκε επίσης. Παρελθόν αποτελεί και ο Sean Edgett, ο γενικός σύμβουλος, όπως αναφέρουν οι New York Times. Η επικεφαλής υπεύθυνη πελατών Sarah Personette απολύθηκε επίσης, αναφέρει το Insider.
Βεβαίως τα στελέχη έλαβαν γενναίες αμοιβές για τον κόπο τους: Ο Agrawal αποζημιώθηκε με 38,7 εκατομμύρια δολάρια, ο Segal πήρε 25,4 εκατομμύρια δολάρια, ο Gadde πήρε 12,5 εκατομμύρια δολάρια και η Personette, η οποία έγραψε χθες στο Twitter πόσο ενθουσιασμένη ήταν για την εξαγορά του Musk, πήρε 11,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Musk προσφέρθηκε αρχικά να αγοράσει το Twitter τον Απρίλιο, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και προσπάθησε να υπαναχωρήσει τον Μάιο. Στη συνέχεια και στις 4 Οκτωβρίου, άλλαξε και πάλι γνώμη, καταθέτοντας επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την οποία επιβεβαίωνε τη δέσμευσή του στην αρχική συμφωνία. Ο Musk συναντήθηκε με τους υπαλλήλους του Twitter αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να απευθυνθεί σε αυτούς σήμερα τώρα που η εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει ολοκληρωθεί.
Ο Musk επρόκειτο να καταθέσει στις 6 και 7 Οκτωβρίου, αφού είχε μεταφέρει την κατάθεσή του από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τελικά το συμβόλαιο που διαπραγματεύτηκαν οι δικηγόροι του, λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση π …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss