Τουρκία: Το υπουργείο Πολιτισμού αποσύρει την υποστήριξή του από Φεστιβάλ Κινηματογράφου λόγω ΛΟΑΤΚΙ+ ταινιών

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας απέσυρε την υποστήριξή του από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης, μετά από επιθέσεις στις ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες που προβλήθηκαν σε αυτό.

Το 43ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 17-28 Απριλίου και βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης, μετά τα λοατκιφοβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, σε βάρος ταινιών που συμπεριλάμβαναν κουήρ θέματα.

«Ισλαμιστικές ομάδες μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, και κυρίως τους δήμους της περιφέρειας Καντίκιοϊ και Μπέγιογλου, όπου την προηγούμενη εβδομάδα υποστήριξαν το φεστιβάλ, το οποίο ισχυρίζονται ότι έκανε ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα», αναφέρει η ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση της Κωνσταντινούπολης UniKuir.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η εφημερίδα Yeni Şafak, στοχοποίησε ταινίες όπως οι «Unicorns», «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν» του Ζαχαρία Μαυροειδή, το «Pet Shop Days», και υποστήριξε ότι το φεστιβάλ που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Πολιτισμού και Τέχνης της Κωνσταντινούπολης (İSKV) προσπαθεί να «κανονικοποιήσει τη ΛΟΑΤ κοινότητα». Ο πρώην δήμαρχος της Άγκυρας Melih Gökçek απευθύνθηκε στο Κοινοβούλιο και ζήτησε την απαγόρευση του φεστιβάλ.

Πλεόν, το λογότυπο του υπουργείου έχει αφαιρεθεί από την ενότητα των «υποστηρικτών» στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. Ο πρώην δήμαρχος της Αγκυρας Melih Gökçek του κυβερνώντος Κόμματος AKP κάλεσε επίσης το τουρκικό κοινοβούλιο για την απαγόρευση του φεστιβάλ το οποίο, σύμφωνα με εκείνον, «προσπαθεί να κάνει τα παιδιά γκέι».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss