Toyota – Panasonic: συμφωνία λιθίου για παραγωγή μπαταριών EV – FleetNews

Η Toyota και η Panasonic υπέγραψαν συμφωνία για αγορά λιθίου προς παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις ΗΠΑ.
Η Prime Planet Energy & Solution (PPES), η κοινοπραξία που ιδρύθηκε από την Toyota και την Panasonic το 2020, συνήψε συμφωνία με τηνioneer Ltd για αγορά λιθίου από το ορυχείο Rhyolite Ridge, της Νεβάδα.

Η PPES θα αγοράζει 4.000 τόνους ανθρακικού λιθίου από την ioneer ετησίως για πέντε χρόνια, για την κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) για την αγορά των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία με τις ιαπωνικές βιομηχανίες αφορά αποκλειστικά στη χρήση του λιθίου για την αγορά των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, η ioneer καθίσταται άμεσος ανταγωνιστής της κινεζικής εταιρείας μπαταριών EV CATL, η οποία ανακοίνωσε τα σχέδιά της ίδρυσης εργοστασίου μπαταριών 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Αμερική.
Για την PPES, η συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα εξασφάλισης προμηθειών λιθίου στις ΗΠΑ, για την παραγωγή περίπου 150.000 μπαταριών EV ετησίως. Η Ioneer, με έδρα την Αυστραλία, σχεδιάζει να εξάγει το 2025 21.000 τόνους λιθίου στο Rhyolite Ridge, το μεγαλύτερο γνωστό κοίτασμα λιθίου και βορίου της Βόρειας Αμερικής.
Η Ioneer έχει επίσης υπογράψει συμφωνίες προμήθειας λιθίου με την Ford και το EcoPro Group, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss