Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκάνδαλο» η αποχώρηση Δένδια από την Τρίπολη

Ο τουρκικός Τύπος βρήκε την ευκαιρία να στοχοποιήσει για ακόμα μια φορά την Ελλάδα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, κάνοντας λόγο για «διπλωματική ντροπή», σχετικά με το διπλωματικό επεισόδιο που έστησε η Λιβύη.

«Σκάνδαλο» βαφτίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ το διπλωματικό επεισόδιο που έστησε η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Νάιλα Μανγκούς σε βάρος του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.
Η Yeni Şafak κάνει λόγο για «διπλωματική ντροπή» του Νίκου Δένδια και «σκάνδαλο». Συγκεκριμένα, ο τίτλος είναι: «Διπλωματικό σκάνδαλο στη Λιβύη του Έλληνα υπουργού Δένδια: Πολύ σκληρή αντίδραση από την κυβέρνηση της Τρίπολης.»

Το κείμενο μέσα αναφέρει ότι «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υπέγραψε μια πολύ μεγάλη διπλωματική ντροπή στη Λιβύη. Ο Δένδιας, τον οποίο πήγε να υποδεχθεί η Λίβυα ΥΠΕΞ Νάιλα Μάνγκους, δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Τρίπολη και πήγε στη Βεγγάζη, την αποκαλούμενη πρωτεύουσα του πραξικοπηματία Χαφτάρ».

Διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια στη ΛιβύηYeni Safak

Αντίστοιχα, η Haber 7 κάνει λόγο για «διπλωματική αλαζονεία από τον Έλληνα υπουργό Δένδια! Πολύ σκληρή δήλωση από τη Λιβύη». Όπως αναφέρει το μέσο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πέρασε στη δήθεν πρωτεύουσα του Hafter, Βεγγάζη, αγνοώντας την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, που ήρθε να τον χαιρετήσει, και χωρίς να πραγματοποιήσει συνάντηση. Τονίζει, μάλιστα, ότι πρόκειται για διπλωματική αυθάδεια.

Από την άλλη, η λαϊκιστική Milliyet αναφέρει ότι «η Αθήνα ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση στη Λιβύη είναι ‘προσωρινή’ και θέλει οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Τουρκία να θεωρούνται ‘άκυρες’. Έχοντας υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, η Ελλάδα ακυρώθηκε με την κίνηση της Άγκυρας στη Λιβύη. Με τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2019, το μεσογειακό όνειρο της Ελλάδας χωρίστηκε στη μέση».

Διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια στη ΛιβύηMilliet

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης αντέδρασε λέγοντας: «Θα λάβουμε τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα, που προστατεύουν το κύρος και την κυριαρχία του λιβυκού κράτους.»
«Παρά τις χυδαίες πολιτικές και θέσεις που υιοθέτησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τις πε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss