Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση εκπροσώπων Μητσοτάκη – Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας και Γερμανίας την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Για τριμερή συνάντηση εκπροσώπων Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ. Η συνάντηση φέρεται να συνέβη την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ενώ φέρεται να πήραν μέρος σε αυτή από την ελληνική πλευρά η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, από την τουρκική πλευρά ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και από τη γερμανικής, ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής Πολιτικής Ασφάλειας της Καγκελαρίας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια συζητήθηκε η επαναπροσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας και η «η επανέναρξη της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση για επιβεβαίωση ή διάψευση της συγκεκριμένης είδησης από την ελληνική πλευρά. Ακόμα βέβαια και αν η προσπάθεια επαναπροσέγγισης ισχύει οι προκλήσεις δεν σταματούν. Μόλις χθες, Σάββατο, η τουρκική πλευρά κατηγόρησε την Ελλάδα για παρενόχληση αεροσκαφών της, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να αναφέρει:
«Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας και τα αεροσκάφη AWACS που έχουν διατεθεί από το ΝΑΤΟ διεξήγαγαν εκπαιδευτική αποστολή υπό την ονομασία NEXUS ACE σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου για σκοπούς αμοιβαίας εκπαίδευσης».

Επιχειρούν να απαξιώσουν την οριοθέτηση από την Αίγυπτο

Διπλωματικές πηγές της Τουρκίας επιχειρούσαν να απαξιώσουν την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων της Αιγύπτου, που αμφισβητεί ευθέως το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται τουρκικές διπλωματικές πηγές «Τα θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου με τη Λιβύη δεν επηρεάζουν αυτά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι ίδιες πηγές -παρά το γεγονός ότι δήλωναν… αδιάφορες για την εξέλιξη – σημείωναν πως δεν είναι ξεκάθαρο με ποια μέθοδο η Αίγυπτος οριοθέτησε τα θαλάσσια σύνορά της και ποιες γεωγραφικές παράμετροι πάρθηκαν υπόψιν αλλά και αν τηρήθηκε η αρχή της ισότητας.
Και συνεχίζοντας οι τουρκικές διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν την οριοθέτηση βλαπτική για τη Λιβύη.

Σχετικές ειδήσεις
Η Τουρκία απαξιώνει την απόφαση της Αιγύπτου για τα θαλάσσια σύνορα
Χυδαία ψέματα από τους Τούρκους: «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά»
Ερντογάν για Ιμάμογλου: Τα δικαστήρια θα διορθώσουν τυχόν λάθη


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss