Τουρκικός Τύπος: Ο Γκιουλέν παρέδωσε πολεμικά σχέδια της Τουρκίας στις ελληνικές Αρχές

Το σχέδιο για την πολεμική επιχείρηση, προέβλεπε ολομέτωπη επίθεση της Τουρκίας στο ηπειρωτικό κομμάτι της Ελλάδας με κύριο στόχο την Θεσσαλονίκη

Απόρρητα πολεμικά επιχειρησιακά σχέδια κατά της Ελλάδας, παρέδωσαν στην Αθήνα στρατιωτικοί της Τουρκίας, προσκείμενοι στον αυτοεξόριστο Φετουλάχ Γκιουλέν, αναφέρει αρθρογράφος της εφημερίδας Μilliyet.
Το σχέδιο για την πολεμική επιχείρηση, προέβλεπε ολομέτωπη επίθεση της Τουρκίας στο ηπειρωτικό κομμάτι της Ελλάδας με κύριο στόχο την Θεσσαλονίκη, ακόμα και την Αθήνα, προκειμένου οι ελληνικές δυνάμεις να αιφνιδιαστούν καθώς αναμένουν χτύπημα στα νησιά.

Σύμφωνα με το τουρκικό «σχέδιο», που πόνταρε σε αντιπερισπασμό, μια τέτοια ενέργεια θα μετακινούσε τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το Αιγαίο για την υπεράσπιση της ηπειρωτικής χώρας.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Μilliyet, υποστηρίζει ότι τα σχέδια αυτά δόθηκαν στις ελληνικές Αρχές, από τη FETO του Γκιουλέν και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται στόχοι στρατιωτικών βάσεων, οπλοστάσια αλλά και αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών.

«Όπως ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα δεν ανακοίνωσε ποτέ πως έχει στην κατοχή της το συγκεκριμένο σχέδιο, κάνοντας ωστόσο τις αναγκαίες προετοιμασίες. Όμως λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου δημοσιεύτηκαν στις ελληνικές εφημερίδες με τον φόβο της τουρκικής εισβολής να τρομοκρατεί τους Έλληνες» γράφει ο αρθρογράφος.

Μάλιστα το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι η Αλεξανδρούπολη απέκτησε αμερικανική βάση -κάτι που ήθελε η Ελλάδα- γιατί η πόλη κατείχε σημαντική θέση στο τουρκι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss