Τρόμος στην αγορά για την αύξηση του πετρελαίου κίνησης – Άλμα και στις διεθνείς τιμές

Νέος κύκλος αυξήσεων των τιμών σε ντίζελ και βενζίνη παρατηρείται στις αγορές, καθώς μειώνεται η παραγωγή από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές τόσο στο πετρέλαιο όσο και στη βενζίνη μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας. Μετά και το τέλος της επιδότησης 15 λεπτά στην αντλία για το πετρέλαιο, η τιμή εκτινάχθηκε.
Σε αρκετά πρατήρια η τιμή του ντίζελ είναι περίπου στην ίδια ή ακόμα και μεγαλύτερη τιμή σε σχέση με τη βενζίνη. Η τιμή, συγκεκριμένα, κυμαίνεται από 1,88 έως και 1,98 ευρώ το λίτρο, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι και πάνω από τα 2 ευρώ.

Παράλληλα, αυξήθηκε και η τιμή της βενζίνης, κάτι που σύμφωνα με την αγορά δεν ήταν κάτι τόσο αναμενόμενο. Η τιμή της απλής αμόλυβδης στα πρατήρια της Αττικής κυμαίνεται από 1,87 έως και λίγο πάνω από τα 2 ευρώ.
Άλμα για τις διεθνείς τιμές

Άλμα στις τιμές παρατηρείται και στις διεθνείς αγορές, καθώς τα μέλη του OPEC+ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μία γενναία μείωση της παραγωγής προκειμένου να επιστρέψουν οι τιμές σε υψηλότερα επίπεδα, αφού τα σημερινά δεν φαίνεται να ικανοποιούν τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να αυξηθούν ακόμη και πάνω από το 5%. Η τιμή του Brent έφτασε στα 89 δολάρια τo βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 4,3% ή 3,66 δολαρίων. Ακόμα μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στο αμερικανικό WTI, το οποίο βλέπει το δικό του συμβόλαιο Νοεμβρίου να πραγματοποιεί άλμα 5,2% με την τιμή του στα 83,7 δολάρια το βαρέλι, έχοντας προσθέσει 4,22 δολάρια εντός της ημέρας.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss