Τσίπρας – ΔΕΘ 2022: «Ο Μητσοτάκης έπρεπε να πει “γιοκ” στο Όρουτς Ρέις – Ανησυχητική η κλιμάκωση»

ΔΕΘ: «Η κλιμάκωση είναι πρωτοφανής τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να δούμε πώς αυτή η κλιμάκωση δεν θα επεκταθεί» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτώμενος για την ένταση στα εθνικά.

«Όλα τα μέτρα που ανακοινώσαμε χθες είναι κοστολογημένα και το κόστος δεν είναι υπερβολικό, είναι περίπου το ίδιο κόστος με αυτά που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.
Για το θέμα της διαχείρισης του δημοσίου χρέους είπε: «Εμείς το ρυθμίσαμε το χρέος και αφήσαμε 37 δισ. στο δημόσιο ταμείο και γι’ αυτό η χώρα είναι με το κεφάλι έξω από το νερό. Χάρη στην δική μας ρύθμιση έχουμε ένα βατό πρόγραμμα αποπληρωμών για την επόμενη δεκαετία. Ωστόσο υπάρχει ένας υπαρκτός κίνδυνος από την αύξηση του κόστους του διεθνούς δανεισμού, καθώς ήδη αυξάνονται τα spreads. Το κρίσιμο είναι μία αναλογία ανάμεσα στο επιτόκιο δανεισμού με τους ρυθμούς ανάπτυξης. Θα πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε την βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών αλλά και του τρόπου που πρέπει να διαχειριστούμε».

Όσο για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν επενδυτές λόγω της επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ είπε: «Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα εγκαταλείψει επειδή μία κυβέρνηση βάζει κανόνες. Τώρα οι αετονύχηδες μπορεί να φύγουν αλλά δεν θέλουμε αυτούς. Θέλουμε στρατηγικούς επενδυτές. Στην Γαλλία και στην Γερμανία που έκαναν κρατικοποιήσεις θα φύγουν οι επενδυτές;».
Για την κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές είπε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για μία κυβέρνηση πλατιάς δημοκρατικής νομιμοποίησης στην βάση προγραμματικής σύγκλισης. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την δυνατότητα για μία κυβέρνηση μακράς πνοής επί τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Αν προκύψουν άλλα δεδομένα από τις εκλογές θα τα εξετάσουμε. Η νέα μεγάλη αλλαγή όμως θα είναι η συνεργασία που θα προκύψει την επομένη των εκλογών».

Για τις τοποθετήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη είπε: «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικεί την μεγαλύτερη απήχηση στον ελληνικό λαό, αλλά κανένας δεν μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις και δεν βγάζει πρωθυπουργούς από το παράθυρο ή από τις πόρτες. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα».

Υπογράμμισε ότι «όσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο εφικτό θα είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Αν αυτό δεν επιτευχθεί θα πάμε σε δεύτερη αναμέτρηση. Ο στόχος μας όμως είναι η χώρα να …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss