Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Ήταν επίσημη η επισύνδεση στόχων του Predator;

Δριμύτερος προς επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, καθώς κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο αν τα 33 πρόσωπα που φέρονται να είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση με το παράνομο λογισμικό Predator και τα οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Documento, είχαν τεθεί σε καθεστώς «νόμιμης επισύνδεσης» από την ΕΥΠ, όπως είχε συμβεί με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αν σκοπεύει να δώσει τη θεσμική δυνατότητα στα πρόσωπα της εν λόγω λίστας να απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ προκειμένου να μπορέσουν να διαπιστώσουν εάν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.

Αναλυτικά η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα
Την περασμένη εβδομάδα αρνηθήκατε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και δεν ήρθατε να απαντήσετε στην επίκαιρη ερώτηση που σας κατέθεσα για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με ενεργό το παρακρατικό κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων.

Έκτοτε, έχουν συντελεστεί εξαιρετικά σοβαρές αποκαλύψεις και εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και το παράνομο κέντρο παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου PEGA που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα και στην οποία εσείς, ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο κ. Γιάννης Λα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss