Τσουγκριάς: Γνωρίστε το ελληνικό νησί που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Κρυστάλλινα νερά και δέντρα που ακουμπούν στη θάλασσα

Με την τεράστια ακτογραμμή και τα δεκάδες ελληνικά νησιά, πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούριο που σε συνεπαίρνει και μαθαίνεις πληροφορίες που δεν γνώριζες. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει και με ένα ελληνικό νησί το οποίο ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles. Ο λόγος για το νησί Τσουγκριάς στο Αιγαίο. Ένα νησάκι που μοιάζει με Καραϊβική και μόνο τυχαία δεν ήταν η επιθυμία του συγκροτήματος να το αποκτήσει.
Το νησί Τσουγκριάς είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στη Σκιάθο με πολύ πράσινο και κρυστάλλινα διάφανα νερά. Αν έχεις βρεθεί στις Σποράδες, τότε μπορείς να φανταστείς πώς είναι αυτή η γωνιά του Αιγαίου.

Το νησάκι Τσουγκριάς, λοιπόν, κοντά στη Σκιάθο αποτελείται από λευκές αμμουδιές, γαλαζοπράσινα νερά και γωνιές γεμάτες ησυχία για να χαλαρώσεις. Θα βρεθείς εκεί, πιθανόν, με ένα από τα σκάφη που κάνουν βόλτες και αράζουν για βουτιές. Είναι το νησάκι που ερωτεύτηκαν οι Beatles και ήθελαν να το αγοράσουν. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει ο τοπικός θρύλος που ήθελε τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στη δεκαετία του ΄60 και που προσπάθησαν να αγοράζουν τον Τσουγκριά με την υπέροχη παραλία και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου σκαρφαλωμένο στο βράχο.
Και δεν τους αδικεί κανείς μιας και η ομορφιά αυτού του επίγειου παράδεισου είναι απαράμιλλη. Όπως θα δει κανείς στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για ένα νησάκι με πλούσια βλάσητη, με πεύκα που σχεδόν ακουμπούν στη θάλασσα, στις εκπληκτικές μικρές παραλίες του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το καλοκαίρι, όσοι επισκέπτονται τη Σκιάθο και γενικά τις Σποράδες ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να βρεθούν και στον Τσουγκριά.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Πηγή: exploringgreece.tv


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss