Τζανάκης: Έκρηξη ιώσεων με πρώτο τον κορονοϊό – Αυξήσεις στις εισαγωγές και στους θανάτους

«Βρισκόμαστε σε μία έκρηξη ιώσεων με πρώτο τον κορονοϊό», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» σχετικά με την έξαρση του covid-19 και την αύξηση των κρουσμάτων.

«Καθημερινά συνταγογραφούνται πάνω από 1.200 συνταγές αντιιικών φαρμάκων, ενώ τον Νοέμβρη ήμασταν στις 300 με 400. Μεγάλες αυξήσεις βλέπουμε και στις εισαγωγές, στους θανάτους αλλά και στα κρεβάτια της εντατικής θεραπείας», σημείωσε ο καθηγητής.

«Οι άνω των 60 ετών, οι έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας, πρέπει να ακολουθήσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα», υπογράμμισε.

Ο ίδιος, αμέσως μετά, πρόσθεσε: «Οι ευάλωτοι άνω των 60-65, ανεξαρτήτως αν έχουν προβλήματα υγείας ή αν αντιμετωπίζουν ογκολογικά, αιματολογικά προβλήματα ή αν λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί»

«Η πολιτεία πρέπει να περάσει την κουλτούρα του ετήσιου εμβολιασμού. Νομίζουμε ότι επειδή έχουμε κάνει εμβόλια για τον κορονοιό είμαστε εντάξει, αλλά πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο, όπως κάνουμε για τη γρίπη», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι «θα υπάρξει έκρηξη των ιώσεων μετά τις συνευρεύσεις της Πρωτοχρονιάς».

«Είμαστε ανοσοοποιητικά ευάλωτοι από τις καραντίνες, λόγω της παρατεταμένου εγκλεισμού και της “τεμπελιάς” του ανοσοποιητικού μας», εξήγησε ο κ. Τζανάκης.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss