Βαρβιτσιώτης: Δεν πέφτουμε στην παγίδα της πόλωσης του Ερντογάν

Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη προκλητική ρητορική της ‘Αγκυρας, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτιμά ότι συνδέεται με την προεκλογική περίοδο στη γειτονική χώρα.

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις εδώ και τώρα» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Political». Αναφέρει ότι η Ελλάδα, από την πλευρά της, κινήθηκε άμεσα καταθέτοντας δέσμη μέτρων για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον και χτίζοντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας των πολιτών έναντι της ακρίβειας.
Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη προκλητική ρητορική της ‘Αγκυρας, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτιμά ότι συνδέεται με την προεκλογική περίοδο στη γειτονική χώρα, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν πέφτουμε στην παγίδα της πόλωσης του κ. Ερντογάν, αλλά είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο».

Σε σχέση με το Qatargate, ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη διαφάνειας και αυστηρών κανόνων στη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών. «Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και πρέπει να το προστατεύσουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, κ. Βαρβιτσιώτης εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει νέα ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να συνεχίσει το έργο της, τονίζοντας ότι έχουν γίνει «σημαντικά άλματα προς τα εμπρός» με «σημαντικό όφελος και για τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας, τους οποίους έχω την τιμή να εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss