Βασιλιάς Κάρολος Γ: Περιπέτειες, εξορίες μέχρι και… αποκεφαλισμούς έχει το παρελθόν των Καρόλων

Οι «Κάρολοι» ως βασιλιάδες δεν είχαν την καλύτερη παράδοση. Ο μεν πρώτος αποκεφαλίστηκε μεσούντος του Αγγλικού Εμφυλίου, ενώ ο γιος του Κάρολος Β’ εξορίστηκε.

Ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, πήρε το όνομα «Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’».
Ποιοι ήταν όμως οι Α’ και Β’. Οι προκάτοχοι και συνωνόματοί του δεν είχαν ιδιαίτερα καλή τύχη.

Κάρολος ο Α’
Πρόκειται για τον μοναδικό Βρετανό μονάρχη που έχει εκτελεστεί. Η βασιλεία του Καρόλου του Α’ οδήγησε σε έναν βάρβαρο εμφύλιο πόλεμο και στην αποκαθήλωση της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κάρολος Α’ ανέβηκε στο θρόνο το 1625 για να κυβερνήσει Αγγλία, Σκωτία και Ιρλανδία. Η πίστη του στο «θείο δικαίωμα» των βασιλιάδων μαζί με την πίστη του στον ρωμαιοκαθολικισμό, του εξασφάλισαν πολλούς εχθρούς με το κοινοβούλιο να τον κατηγορεί για τυρρανία.

Το κοινοβούλιο προσπάθησε πολλές φορές να του αφαιρέσει αρμοδιότητες, ερχόμενο στο τέλος σε ευθεία σύγκρουση που οδήγησε στον εμφύλιο του 1642. Ο Κάρολος Α’ ηττήθηκε στη μάχη το 1645, αιχμάλωτος πια αρνήθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις των νικητών για συνταγματική μοναρχία, δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε για εσχάτη προδοσία το 1649.
Αφού έκανε την προσευχή του ο Κάρολος έγνεψε στον εκτελεστή του, ο οποίος δεν έγινε ποτέ γνωστός, και απαγχονίστηκε. Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους βούτηξαν τα μαντήλια τους στο αίμα του και τα κράτησαν σαν… σουβενίρ από την εκτέλεση. Η μοναρχία καταργήθηκε και ηγέτης της Αγγλίας αναδείχθηκε ο Όλιβερ Κρόμγουελ.
Κάρολος ο Β’
Ο γιος του Καρόλου Α’, πολέμησε μαζί του στο πεδίο του Εμφυλίου, όμως έφυγε από την Αγγλία όταν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss