Βασιλιάς Κάρολος: «Περικοπές» στη στέψη του – Γιατί θα διαρκέσει μόνο μια ώρα με λίγους καλεσμένους

Τις λεπτομέρειες της στέψης του βασιλιά Καρόλου δημοσιεύει η Daily Mail – Δεν θα θυμίζει σε τίποτα την ενθρόνιση της μητέρας του το 1953 – Περικοπές σε διάρκεια και καλεσμένους

Με μια λιτή τελετή θα ενθρονιστεί τον Ιούνιο ο βασιλιάς Κάρολος που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ που ανέβηκε στον θρόνο το 1953.Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail η τελετή πρόκειται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από μία ώρα αφού η λειτουργία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ θα έχει λιγότερες τελετουργίες.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται ότι θέλει η στέψη του να δώσει τον τόνο για μια βελτιωμένη και σύγχρονη μοναρχία, διατηρώντας παράλληλα λίγη από τη μεγαλοπρέπεια που κατέπληξε τον κόσμο κατά την κηδεία της Βασίλισσας», γράφει η Daily Mail.
Σύμφωνα με ένα σχέδιο που είναι γνωστό ως Operation Golden Orb:

Η τελετή στέψης πρόκειται να μειωθεί δραματικά σε διάρκεια και από τρεις ώρες θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από μια.
Η λίστα των καλεσμένων για την τελετή είναι πιθανό να μειωθεί από 8.000 σε 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και βουλευτές να λείπουν.
Έχουν διεξαχθεί συζητήσεις για έναν πιο χαλαρό κώδικα ενδυμασίας.
Παραδοσιακές και χρονοβόρες τελετουργίες δεν θα πραγματοποιηθούν για εξοικονόμηση χρόνου.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πιθανό να παίξει σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό της τελετής.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Bloomberg η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2023.
Πηγές των ανακτόρων, μιλώντας υπό τον καθεστώς της ανωνυμίας -καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα-, ανέφεραν στο Bloomberg ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η επικρατέστερη, αν και συνεχίζονται οι συζητήσεις. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Η στέψη του βασιλιά Καρόλου -σχεδόν 70 χρόνια από την ημέρα της στέψης της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ – θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της βασιλείας του. Ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο και έλαβε τον τίτλο του βασιλιά τον περασμένο μήνα, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss